FETÖ adına yardım toplayan 2 kişi, İzmir’de tutuklandı 

İzmir’de FETÖ/PYD silahlı örgütü adına yardım toplayan ve bunları “himmet”, “burs” adı altında yapan 12 şüpheliden 2’si tutuklandı. 

YAŞAM 28.10.2021, 08:09 28.10.2021, 17:04
FETÖ adına yardım toplayan 2 kişi, İzmir’de tutuklandı 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, PYD/FETÖ silahlı terör örgütü üyeleri ve yöneticileri hakkında teknik ve fiziki takip başlatmıştı.  

Örgütün gizli haberleşme aracı olan Bylock isimli programı kullanan ve örgütün finans kaynağı olan Bank Asya’ya, örgüt liderlerinin talimatıyla para yatıran 1’i emekli askeri personel 15 şüpheli arasından 12’si hakkında iddianame hazırlandı. 



12 kişi gözaltına alındı 

Örgütün insan kaynağı olarak tabir edilen eğitim kurumlarında çalışan, “burs” ve “himmet” isimleri altında örgüt adına para toplayan ve haklarında da itirafçı beyanları bulunan kişiler için eş zamanlı operasyon düzenlendi. İsmi geçen 15 kişiden 12’si ortak operasyonla gözaltına alındı. 

3 şüpheli etkin pişmanlıktan yararlandı 

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 12 kişiden 3’ü, etkin pişmanlıktan faydalandı ve 2 kişi de tutuklandı. Kalan 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Yorumlar (0)