Eskişehir'de yeni damacana vakası

Eskişehir'de açılmamış damacana suyun içindeki hortumu gören yurttaşlar şaşırırken, konuya ilişkin konuşan avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, sağlığı tehdit ettiği için olayı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

YAŞAM 01.09.2021, 20:40 02.09.2021, 13:13
Eskişehir'de yeni damacana vakası

Eskişehir'de damaca su alan bir yurttaş, içinde hortum olduğunu gördü. Sağlık yönünden tehlike arz eden damacanaya ilişkin yetkililere ulaşmaya çalışan kişi, sesini duyuramadı. Açılmamış durumdaki bir damacanada hortumu gören diğer mağdurlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi. Halkın sağlığını tehdit eden duruma ilişkin bir yetkili bulamayan yurttaş, avukatı aracılığıyla konuyu yargıya taşıyacak.

"Savcılığa başvuracağız"

Meydana gelen olay hakkında konuşan avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, damacanaya sahip çıkan herhangi bir yetkili bulunmadığını dile getirdi. Suyun sağlıksız olduğunun görüldüğünü dile getiren Gücüyener, "Ne yazık ki ilk kez yaşanmıyor. Bir süre evvel de damacananın içinden yabancı ürün çıkmıştı. Son kullanma tarihi ile ilgili de problemler yaşanıyor. Halk sağlığıyla oynamayı alışkanlık haline getirmişler. Bu durumla ilgili olarak savcılığa başvuracağız." dedi. 

"Yetkili kimse yok"

Yurttaşın öncelikle yetkililere ulaşmaya çalıştığını aktaran Gücüyener, şöyle devam etti:

"Son çare olarak bize geliyorlar. Belediyeye ulaşmaya çalışmışlar fakat kimse ilgilenmemiş. Bu durumun pandemi dönemimde yaşanması da çok üzücü. İçinde bu hortum varken de eve kadar getirmişler, bunu da fark etmemişler. Bu gerçek bir duyarsızlık örneği."

Yorumlar (0)