Papa, Merkel ile Putin'i karıştırdı

Afganistan’daki 20 senelik savaş sebebiyle Batı'yı eleştiren Papa Franciscus, kendisine yöneltilen bir soruya, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den alıntı yaptığını zannederek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözleriyle cevap verdi.

DÜNYA 01.09.2021, 21:08
Papa, Merkel ile Putin'i karıştırdı

Bir radyo programına katılan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’a Afganistan’daki son gelişmelere ilişkin düşünceleri soruldu.

Putin'in sözlerini sarf etti

Papa Franciscus, Batı'nın Afganistan'a 'demokrasi getirmek' için dışarıdan müdahalede bulunmasını sert bir dille eleştirdi. Bu görüşünü dile getirirken de Almanya Başbakanı Angela Merkel'e ait olduğunu zannettiği sözlerden alıntı yaptı. Fakat Papa'nın alıntı yaptığı ifadeler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e aitti.

"Diğer ülkelerin demokrasi inşa etme girişimleri son bulmalı"

Papa, yöneltilen soruya dünyanın en büyük liderlerinden biri olduğunu düşündüğü Merkel’den alıntı yaparak yanıt vermek istediğini söyledi.

Papa, tercümanın İspanyolcaya çevirdiği yanıtında, insanların geleneklerini yok sayarak ülkelere dışardan müdahale etme sorumsuzluğuna ve diğer ülkelerde demokrasi inşa etme girişimlerine bir son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ancak Papa'nın Merkel’den alıntı yaptığını zannettiği sözler, geçtiğimiz ay Merkel’in Moskova ziyareti esnasında Putin tarafından ifade edilmişti. 

Yorumlar (0)