Eskişehir'de Iraklı Sally, şehir çöplüğünde aranıyor

Eskişehir'de katledildiği değerlendirilen Irak uyruklu genç kızın kaybolmasına dair soruşturma çerçevesinde, emniyet güçlerinin çalışmaları devam ediyor.

YAŞAM 27.09.2021, 18:33 28.09.2021, 16:42
Eskişehir'de Iraklı Sally, şehir çöplüğünde aranıyor

Sally Ali Challab Al-Abbood'un (19), 2 Eylül tarihinde kaybolmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Cinayet şüphesiyle devam eden ve 3 kişinin tutuklandığı soruşturma çerçevesinde ekipler, genç kızın katledilerek cesedinin çöplüğe atıldığı ihtimali üzerine durarak soruşturmayı sürdürüyor.

Kent çöplüğünde gerçekleştirilen aramaya devam eden emniyet güçleri, genç kızın kaybolduğu gün 15.30 sularında zanlı Amjed M.M'nin evine gittiğini, telefon sinyalinin ise aynı sokakta bir gün sonra 08.45 sıralarında kesildiğini tespit etti.

Güvenlik kamerası kayıtlarında da Amjed M.M. ile genç kızın, zanlının evine girdiği fakat genç kızın buradan çıkış görüntülerine rastlanılmadığı öne sürüldü.

Katil zanlısı olarak tutuklanıp cezaevine gönderilen Irak uyruklu Amjed M.M'nin 1,5 senedir Eskişehir'de ikamet ettiği ve kendisini fizyoterapist olarak tanıttığı belirtildi.

Emniyet güçleri, talihsiz kızın, zanlının evine girdiği ve bir süre sonra telefon sinyalinin kesildiği yaklaşık 17 saatlik zaman diliminde neler yaşandığını aydınlatmak için çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ne olmuştu?

Kentte 2 Eylül tarihinden beri kendisinden haber alınamayan Irak uyruklu Al-Abbood'un kaybolmasına dair başlatılan soruşturma çerçevesinde Amjed M.M. Kırklareli'nde, ona yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen arkadaşı Ammeer M.M. ve kardeşi Asaad M.M. ise Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde saklandıklarını evlerde yakalanmış, 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Talihsiz kızın, evine girerken kayda alınmış görüntüleri bulunan Amjed M.M'nin, bir hırdavatçıdan ilk olarak balta satın aldığı, bir süre sonra baltayı testereyle değiştirmek için işletmeye tekrar uğradığı ve gece saatlerinde birçok defa kıyafet değiştirerek farklı çöp kutularına poşetler attığı güvenlik kamerası kayıtlarında görülmüştü.















Yorumlar (0)