İkinci el otomobil piyasasında yaprak kıpırdamıyor

İkinci el araç piyasasındaki durgunluk sürüyor. Galericiler, fiyat ve talebin sabit ilerlediğini kaydederken, piyasanın önümüzdeki süreçte hareketlilik kazanacağını düşünüyor.

OTOMOTİV 27.09.2021, 18:53
İkinci el otomobil piyasasında yaprak kıpırdamıyor

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını dönemiyle birlikte önemli bir ivme yakalayan ikinci el otomobil piyasası bir süredir durgun seyrediyor. Talebin olmadığını dile getiren oto galericiler, piyasanın önümüzdeki süreçte hareketleneceğini düşünüyor.

"İlkbahar aylarında talep artabilir"

Galerici Ümit Kayıtbey, piyasada durgunluğun sürdüğünü dile getirerek, "Geçtiğimiz yıl piyasada hareketlilik vardı. Piyasanın ilerleyen dönemde hareketleneceği kanaatindeyim. Fiyatlar stabil bir şekilde ilerliyor. Sıfır araç bulunmaması ve COVID-19 etkilerinin sürmesinden kaynaklı piyasa bir hayli etkilendi. Araçlara talep de bu dönemde düşük seyrediyor. İlkbahar aylarında ikinci el araçlara talep olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Son dönemde büyük bir durgunluk yaşanıyor"

Galerici Ömer Şahin ise "İkinci el araç piyasasında salgın döneminde bir hareketlilik meydana gelmişti. 2020 yılının son çeyreğine değin piyasada bir hareketlilik söz konusuydu. Bu durumun bir nedeni de yurttaşın döviz ve altın gibi yatırım araçlarına yönelim göstermesidir. Kurban Bayramı’nın ardından biraz olsun hareketlilik yaşanmıştı fakat son haftalarda büyük bir durgunluk yaşanıyor. An itibarıyla araçlara talep yok fakat COVID-19 nedeniyle yasaklar gelmezse yeniden hareketlilik başlayabilir." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)