Eskişehir'de 3 yaşındaki çocuk, elini kıyma makinesine kaptırdı

Eskişehir’de elini kıyma makinesine kaptıran 3 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk, makine parçaları ile beraber getirildiği hastanede başarılı bir ameliyat geçirdi.

YAŞAM 03.02.2021, 17:55 04.02.2021, 14:48
Eskişehir'de 3 yaşındaki çocuk, elini kıyma makinesine kaptırdı

Söz konusu olay, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Tepebaşı ilçesinde bulunan Çamlıca Mahallesi Budaklı Sokak üzerindeki bir evde yaşandı. Suriye uyruklu ailenin 3 yaşındaki evladı Ali Al Ahmet, evde et çekildiği esnada sol elini kıyma makinesine kaptırdı.

Ebeveynlerinin ihbarı üzerine olay mahalline gelen itfaiye ve sağlık ekipleri ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. İtfaiye personelleri, kıyma makinesine etlerin konulduğu bileşeni söktü. Küçük çocuk, makine parçası ile beraber sedyeye alınarak Eskişehir Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Ezilme ve kesik olan sol eli makinadan çıkarıldıktan sonra operasyona alınan talihsiz çocuğun tedavisi devam ediyor.

“Ameliyat 3 saat sürdü”

Ameliyat hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Kenan Güvenç, talihsiz çocuğun sol elinde bulunan üçüncü parmağı ampute edilirken, diğer parmakları ve eli de başarılı bir operasyon neticesinde kurtarıldığını kaydetti. Uzm. Dr. Güvenç, “Çocuk hastamız bize başvurduğunda eli kıyma makinesine sıkışmış vaziyetteydi. Biz de itfaiye ekipleri ile beraber çıkardık. Daha sonra ise ameliyata aldık. Yaklaşık 3 saat devam eden başarılı operasyonla küçük çocuğun elini ve diğer parmaklarını kurtarmayı başardık. An itibarıyla takiplerini gerçekleştiriyoruz. Bir süre sonra tüm el ve parmaklarını kullanabilecek.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)