Eskişehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların duyarsızlıklarından şikayetçi 

Eskişehir’de pek çok mahalleden geçen ve belediye ekiplerinin sık sık temizlediği sulama kanalı, duyarsız vatandaşların yüzünden sık sık çöp havuzuna dönüyor. Belediye ekipleri hem kendilerine hem de çevreye karşı duyarsız davranan vatandaşlardan ise fazlasıyla şikayet ediyor. 

YAŞAM 19.10.2021, 17:38 20.10.2021, 09:06
Eskişehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların duyarsızlıklarından şikayetçi 

Eskişehir’de Yeşiltepe, Esentepe ve Sütlüce mahallelerinden geçen ve Tepebaşı ilçesinin büyük kısmına su ulaştıran sulama kanalı, yine çöp havuzuna dönüştü. Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sık sık temizlenen sulama kanalı, vatandaşların tüm çöplerini kanala atması sebebiyle hem kötü görüntüye hem de kötü kokuya sahne oluyor. 



Çocuklar, top almak için girip boğuluyordu 

Geçtiğimiz senelerde bu sulama kanalı, çocuk ölümleri ile sık sık gündeme geliyordu. Topu kanala kaçan çocuklar, almak için suya girdiklerinde boğularak can veriyorlardı. Aynı kanalda şu anda hala toplar bulunurken artık toplardan fazla çöpler yer alıyor.  



Mahalleli durumdan şikayetçi 

Sulama kanalının kirletilmesi konusunda alınan tüm önlemlerin yetersiz kaldığı mahallede vatandaşlar, durumdan oldukça şikayetçi. Mahalle sakinleri bu çöp havuzunun hem sağlığa olumsuz etki ettiğini hem de bölgedeki evlerin sinek ve böceklerden geçilmediğini aktarıyor. 

Yorumlar (0)