Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde korkutan yangın

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin ana yemekhanesinde çıkan yangın büyük paniğe sebep oldu. Öğrencilerin yemek yediği sırada çıktığı öğrenilen yangının kontrol altına alındığı açıklandı. 

YAŞAM 20.09.2022, 16:04 21.09.2022, 09:14
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde korkutan yangın

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin yemekhane binasında yangın çıktı. Öğrencilerin yemek yediği sırada çıkan yangın sonrası binada büyük panik yaşandı. Öğrencilerin ve personellerin koşarak yemekhaneyi terk ettiği görülürken, yangın rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Yangının neden çıktığı araştırılıyor

Kısa sürede yemekhane binasına ulaşan itfaiye ekipleri, vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Yangını söndürme çalışmalarına bir adet TOMA da destek verdi. Ekiplerin hızlı ve yerinde müdahalesi ile yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Öte yandan yangının neden ve nasıl çıktığına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

“Çok şükür ki can kaybımız yok”

Korkutan yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Yangın sebebiyle çok şükür ki can kaybımız yok. Alevler gerçekten ürkütücü bir boyuta yükselse de biz şu an yangının kontrol altında olduğu düşünüyoruz. Bir anda tüm çatıya yayılan bir yangınla karşı karşıya kaldık. Rüzgârın da etkisiyle alevler daha da büyüdü ve geniş bir alana yayıldı. Yaklaşık 20 dakika içinde 22 ekip ve yüzlerce personel eşliğinde bölgedeki çalışmalar başladı. Bir kısım fakültelerimizde şu an tekrardan dersler başlamış durumda” ifadelerini kullandı. 

Üniversiteden açıklama yapıldı

Vali Memiş’in ardından bir açıklama da Atatürk Üniversitesi’nden geldi. Yayımlanan mesajda, yemekhanede çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurularak, "Henüz belirlenemeyen bir nedenle üniversitemiz yerleşkesinde yer alan yemekhanede çıkan yangın şehrimizin tüm ekiplerinin yoğun gayretleriyle kontrol altına alınmıştır. En büyük mutluluğumuz, bu olayda herhangi bir can kaybının olmamasıdır” denildi. 

Yorumlar (0)