Edirne’de düzenlenen ciğer festivaline yoğun ilgi

Edirne’de 10’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nin son günü oldukça yoğun geçti. Vatandaşlara ekmek arası tava ciğer dağıtılırken çölyak hastalarına özel de glütensiz unla ciğer yapıldı. Öte yandan düzenlenen acı biber yeme yarışmasını kazanan vatandaşa da ağırlığı kadar ayçiçek yağı verildi.

YAŞAM 16.05.2022, 09:55 16.05.2022, 16:27
Edirne’de düzenlenen ciğer festivaline yoğun ilgi

Edirne’de gerçekleştirilen 10’uncu Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali devam ediyor. Gerçekleştirilen festivalin son gününde Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan tava ciğer ustaları ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından erkinlikleri Saraçlar Caddesi üzerinde devam ettirildi. Bu sırada Edirne Belediye Bandosu da Tava Ciğeri Marşı’nı seslendirdi. Belediye Başkanı Gürkan 3 gündür devam eden festivalde bugün son güne geldiklerini belirterek katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Çölyak hastalarına özel glütensiz tava ciğer yapıldı

Bugün geleneksel ciğerin yanı sıra ilk defa çölyak hastaları için glütensiz unla pişirilen özel ciğerlerin de ikram edileceğini söyleyen Gürkan sözlerine şu şekilde devam etti:

Biz çölyak hastası olan kardeşlerimizin de Edirne’nin taca ciğerinin tadını bakmasını istedik. Onlar normal unla pişirilen ciğeri tüketemediklerini ifade ettiler. Bizler de onlar bu lezzeti tatsın diye glütensiz unla hazırlanan ciğerlerimizi ikram ettik.

Acı biber yarışmasını kazanan vatandaşa 83 kilogram Ayçiçek yağı verildi

Konuşmaların son ermesinin ardından Vali Canalp, Gürkan ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba tezgaha geçerek tava ciğer pişirdiler. Öte yandan festival kapsamında acı biber yeme yarışması da düzenlendi. Yarışmaya toplam 12 kişi katıldı. Yarışmacılar bu süre içerisinde verilen 90 adet acı biberi yemeye çalıştılar. Yarışmayı birincilikle tamamlayan Emrah Mucurtay ağırlığı kadar yani 83 kilogram ayçiçek yağı kazandı. İkinci ve üçüncü sırada yer alanlara da çeşitli hediyeler verildi. Öte yandan yarışmada yer alan katılımcıların gözlerinin yaşardığı da görüldü. Mucurtay yarışmayı kazandıktan sonra yaptığı açıklamada acı biber yemeyi oldukça sevdiğini söyleyerek “Urfalı olduğum için acı biberler beni çok etkilemedi. Midemi biraz yaktı ama bunun olması da gayet normal. Acı biber yemek hoşuma gidiyor.” açıklamalarında bulundu. Festivalde vatandaşlara da tava ciğer ikram edildi. Vatandaşlar ekmek arası tava ciğer alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Yorumlar (0)