Edirne'nin Enez ilçesi saatler içinde göle döndü

Edirne’de etkili olan şiddetli yağış, gece saatlerinde vatandaşlara zor anlar yaşattı. Evlerinde ve araçlarında mahsur kalanlar itfaiye, jandarma ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Sokak aralarında botlarla gezen personeller, geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlattı. 

YAŞAM 13.12.2021, 09:55 13.12.2021, 10:51
Edirne'nin Enez ilçesi saatler içinde göle döndü

Edirne’de akşam ve gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, en çok Enez ilçesini vurdu. İlçenin köylerinde kalan vatandaşların zor anlar yaşadığı saatlerde ekipler botlarla yardıma koştu. Evini su basan, aracında mahsur kalan halkı kurtarmak için bölgede seferber olan Enes Belediyesi, Enes Kaymakamlığı, Edirne AFAD, itfaiye ekipleri ile jandarma personelleri; botlara aldıkları insanları kuru alanlara çıkardı. 



Sular aniden yükseldi 

Suların aniden yükseldiğini ve bu sebeple vatandaşların çeşitli alanlarda mahsur kaldığını belirten Enes Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, olayla ilgili şunları aktardı: “Tüm vatandaşlarımızla iletişim halindeyiz. Şu anda kapalı olan herhangi bir köy yolu yok. Suyun yükseldiğine dair ihbarları alıyoruz. Bazı bölgelerde yağışlar devam ediyor. Suyun yükseldiği yerlerde personellerimiz vatandaşlarımıza yardım için hazırlar. Vakıf köyünde suyun aniden yükselmesiyle bir araçta 5 vatandaşımız mahsur kalmıştı. Onlar kurtarıldı ve bir pansiyona yerleştirildi.” 





Suya kapılan 75 yaşındaki vatandaş aranıyor 

Sultaniçe köyünde sele kapılarak kaybolduğu bilinen 75 yaşındaki Murat Güneş isimli vatandaş için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Olay yerinde bulunan itfaiye ve AFAD ekipleri, Güneş’in son görüldüğü yer ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyor. 



Aynı köyde evde mahsur kaldığı yönünde ihbarda bulunulan bir aile, iş makinesiyle evden çıkarıldı ve Sultaniçe muhtarlığına getirildi. Buraya gelen sağlı ekipleri, aileyi kontrolden geçirdi. Çeşitli yerlerde mahsur kalan 11 kişi de kurtarıldı. 



Yorumlar (0)