Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kavurucu sıcaklarda da devam ediyor

Dağa kaçırılan evlatları için Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yapmaya devam eden Diyarbakır anneleri, kavurucu sıcaklara rağmen evlatları için bekleyişine devam ediyor.

YAŞAM 22.07.2023, 17:36 24.07.2023, 09:13
Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kavurucu sıcaklarda da devam ediyor

Çocuklarının dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, 3 Eylül 2019'da başlayan oturma eylemine 1419'uncu gününde de devam ediyor.

‘‘Kızımı almadan buradan gitmeyi asla düşünmüyorum’’

Ellerinde evlatlarının fotoğrafıyla 40 dereceyi aşan sıcaklıkta, çocuklarının yolunu gözleyen annelerden Hatice Levent, kızı Fadime’yi terör örgütünün elinden kurtarmak için Kütahya'dan gelerek evlat nöbetine katıldığını söyledi ve yaklaşık 9 senedir kızını bulmak için uğraştığını ifade etti.

"Fadime'mi kurtarmadan buradan gitmeyi asla düşünmüyorum. PKK ve HDP’den yavrularımızı istiyoruz. Bizim yavrularımızı bıraksınlar" diyen Levent, evladına ise güvenlik güçlerine teslim olması için çağrı yaptı.

Oğlu Özgür için oturma eylemi yapan anne Latife Ödümlü ise evladından 5 senedir haber alamadığını söyledi.

"HDP oğlumu geri getirsin"

Oğlunu çok aradığını ama bir türlü sonuç elde edemediğini söyleyen Ödümlü, "HDP oğlumu götürdüğü, gibi geri getirsin. Oğlum buraya gelene kadar ben buradayım ve mücadeleme devam ediyorum. Onlardan oğlumu almadan asla gitmeyeceğim" şeklinde konuştu.

Oğlu Özgür’e duyduğu özlemi dile getiren anne Ödümlü, tek isteğinin evladına kavuşmak olduğunu söyledi.

Ödümlü, "Oğlum kaç gel. Teslim ol. Kaç senedir, sana hasret kaldım. Ben seni görmeden ölmeyeceğim" dedi.

Kardeşi Zahir için eylem yapmaya devam eden Yanal Başal ise eylemini sürdürmekte kararlı olduklarını ifade etti.

"Kardeşimi HDP'den geri istiyoruz, onun için biz buradayız. HDP'nin desteği olmasaydı eğer PKK bunu yapamazdı" dedi. Başal, kardeşi için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Yorumlar (0)