Dişleriyle fırçayı tutup yaptığı resimlerin gelirini depremzedelere bağışlayacak

Yozgat'ta ellerini kullanamadığı için dişleriyle tuttuğu fırça ile yağlı boya tablo yapan 59 yaşındaki Narin Işık, açacağı resim sergisinde elde edilecek olan geliri depremzedeler için bağışlayacak.

YAŞAM 22.03.2023, 11:54
Dişleriyle fırçayı tutup yaptığı resimlerin gelirini depremzedelere bağışlayacak

Işık, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı rehabilitasyon ve bakım merkezinde ağzında tuttuğu fırça ile resmi yapıyor.

Yaklaşık olarak 15 senedir rehabilitasyon merkezinden hizmet alan ve 13 senedir de resim yapan Işık, gazetecilere, 3 yaşındayken düşmeye bağlı olarak rahatsızlık sonucu engelli kaldığını belirterek bu sanata kara kalem ile başladığını kaydetti.

Serginin gelirini depremzedeler için bağışlayacak

Ardından yağlı boya tablolar çizdiğini anımsatan ışık, "Resimlerin çoğunluğu kendi çizimim ve kafamdaki hayalimin ürünü. 2013 senesinden bu zamana dek yağlı boya yapıyorum. 7-8 defa kişisel sergi açtım, toplu sergilere de katılım gösterdim. Açmaya hazırlandığım serginin gelirini depremzedeler için bağışlamak istiyorum. Devam ettirdiğim tablolarım bitsin ve havalar ısınsın, sergimi yapacağım. Benim de çorbada tuzum olsun istiyorum." şeklinde konuştu.

Ağzıyla resim çizmenin zorluğunu ifade eden Işık, "Ellerimi kullanmadığımdan tablolara uzanamadığım oluyor ve bir yardımcı gerekiyor. Uzanamadığım yerler için tabloyu ters çevirerek boyuyorum. Zor oluyor ancak ben zoru seviyorum." dedi.

Yorumlar (0)