HDP'nin cumhurbaşkanı adayı kararı belli oldu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarıp çıkarmayacakları hakkındaki nihai açıklamayı yaptı. Emek ve Özgürlük İttifakı adına konuşan Buldan, "Tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz." dedi.

SİYASET 22.03.2023, 11:59 22.03.2023, 16:01 Hakan Öksüz
HDP'nin cumhurbaşkanı adayı kararı belli oldu

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi öncesi ittifakların cumhurbaşkanı adayları netleşti. Yeniden Refah Partisi ve Memleket Partisi gibi bazı partiler, ittifaklara dahil olmayarak kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarma kararı aldı. CHP'nin ziyareti sonrası Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kararı merak edildi. 

Buldan: "Tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TİP ile EMEP'in de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı adına açıklamada bulundu. Tarihsel sorumluluklarını yerine getireceklerini kaydeden Pervin Buldan, seçimlerde kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarmayacaklarını söyledi.

"İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe konulacak"

Ülkede demokrasinin yerleşmesi için iktidardan hesap sormak gerektiğini kaydeden Buldan, "Bu nedenle cumhurbaşkanı adayı çıkarmama konusunda kararlıyız. 15 Mayıs sabahına huzurla uyanmak istiyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak ezilenlerin güvencesiyiz. Kadınların görmezden gelinmesine izin vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe konulacak." dedi.

Yorumlar (0)