Depremde kedisini kaybetmişti! Büyük sürpriz...

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde kedisini kaybeden 8 yaşındaki Muhammed'e jandarma sürpriz yaptı.

YAŞAM 19.02.2020, 06:13
Depremde kedisini kaybetmişti! Büyük sürpriz...

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'da yaraların sarılması için yürütülen çalışmalara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri büyük katkı sağlıyor.

Kadın astsubaylardan oluşan jandarma ekipleri, köy köy, çadır çadır dolaşarak aileleri ziyaret ediyor, yaptıkları etkinliklerle 7'den 70'e her yaştan depremzedenin yarasına merhem oluyor.

Jandarma ekipleri özellikle depremin çocuklar üzerindeki psikososyal etkisini gidermek için yoğun çaba sarf ediyor. Jandarma ekipleri bunun için çocuklara sürprizler yapıyor, onlarla oyun oynuyor, kahvaltı yapıyor, hediyeler veriyor.

Depremde evleri ağır hasar gördüğü için ailesiyle Kültür Park'ta kurulan çadırlarda kalan Muhammed de o büyük travmayı yaşayan binlerce çocuktan biri. Muhammed'e 2 Şubat'ta sürpriz doğum günü kutlaması yapan jandarma ekipleri, Muhammed'in, depremde çok sevdiği "Kara" isimli kedisini kaybettiği için çok üzüldüğünü öğreniyor.

Muhammed'in üzüntüsünü gidermek isteyen jandarma ekipleri, Muhammed'e ikinci bir sürpriz yaparak sağlık karnesi bulunan ve "Kara" adını verdikleri siyah-beyaz bir kedi verdiler.

Bu kez ismi "Kara Şövalye" oldu

Jandarma personeline sarılan ve kediyi bir süre kucağına alıp seven 8 yaşındaki Muhammed'in duygulu anları görülmeye değerdi.

8 yaşındaki Muhammed Soysal, depremde kaybettiği kedisini ailesiyle çok aradığını fakat bulamadıklarını belirterek, "Kedim kaybolunca çok üzüldüm. Birkaç gün boyunca oyuncağıma sarılıp, ağladım. Jandarma ablalarım, ağabeylerim bana kedi getirdiler, çok mutlu oldum, kendimi daha iyi hissettim. Fakat önceki kedime kızgınım, neden kaçtı? Biz ona çok alışmıştık. Jandarma ablalarımın verdiği kedime 'Kara Şövalye' ismini koyacağım." diye konuştu.

Anne Fatma Soysal ise oğlunun deprem esnasında kedisini kaybettiği için çok üzüldüğünü, önceki ziyaretlerinde sohbet sırasında jandarmaya bunu anlattığını ancak böyle bir sürpriz hiç beklemedikleri söyledi.

Durumu bilen jandarma ekiplerinin oğluna yeni bir kediye hediye etmesinin sevincini yaşadıklarını belirten anne Fatma Soysal, duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Oğlum hala kedisi aklına gelince ağlıyor. Kadın astsubaylar oğluma kedi getirdi. Çok üzülmüştü ama bu kedi onun bütün üzüntüsünü giderecek. Oğlumun bütün sıkıntısını onlar giderdi. Allah razı olsun hepsinden, hem depremde bizi yalnız bırakmadılar hem de oğlumun üzüntüsünü giderdiler. Çok teşekkür ediyorum."

Yorumlar (0)