Deprem sandılar...Sokağa döküldüler!

Diyarbakır'da iki katlı tarihi evde göçük meydana geldiği bildirildi. Vatandaşlar, deprem olduğunu sanarak paniğe kapıldı. 

YAŞAM 16.12.2019, 13:14
Deprem sandılar...Sokağa döküldüler!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde iki katlı tarihi evde göçük meydana geldiği kaydedildi. Deprem olduğunu sanarak paniğe kapılan vatandaşlar, aynı durumda olan diğer binalar için çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Olay, dün gece Sur ilçesine bağlı Ziya Gökalp Mahallesi'nde gerçekleşti. Yıllar önce terk edilen ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından tescillenen iki katlı tarihî binada çökme meydana geldiği bildirildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, ayrıca itfaiye, sağlık ve polis ekipleri bölgeye gönderildi.

Olay sonucu hayatını kaybeden veya yaralanan olmadı. Göçük sırasında mahalle halkı paniğe kapıldı. Meydana gelen göçüğün ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından evin bulunduğu sokakta tedbirler alındı. 

"Daha önce yaptığımız başvurularda sonuç elde edemedik"

Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay, tehlike oluşturan başka evlerin de olduğunu ifade etti. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne başvuru yaptıklarını kaydeden Sanay, bir sonuç elde edemediklerini bildirdi.

"Acilen çözüm bulunması lazım"

Sanay, yalnızca tehlike arz ettiğini belirten tabelaların yerleştirildiğini aktararak, "Bunun dışında herhangi bir şey yapılmıyor. Bu sokak aynı zamanda okula giden yoldur. Buradan geçenlerin can güvenliği yok. Burada acilen bir çözüm bulunması lazım. Bunun gibi çok ev var." diye konuştu. 

Mahalle sakini Mehmet Güldalı, göçüğün gerçekleştiği anda deprem olduğunu sandığını kaydederek, "Ev büyük bir gürültüyle çöktü. O sırada uyumak üzereydim. Dışarı çıkıp evin yıkıldığını görünce polis ekiplerine ihbarda bulundum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)