Covid-19 pozitif iken kaçak yollarla cenazeye katıldılar 

Tablo yine değişmedi. Covid-19 pozitif olan ve İstanbul’da ikamet eden 7 hasta karantinada olması gerekirken, kaçak yollarla Sinop’a, cenazeye gitti. Cenazeden dönerken çevre yolunda polislere takılan 7 kişiye, para cezası yazıldı. 

YAŞAM 13.04.2021, 14:37 14.04.2021, 09:24
Covid-19 pozitif iken kaçak yollarla cenazeye katıldılar 

İstanbul Zeytinburnu’nda konaklayan 6 pozitif ve 1 temaslı olmak üzere toplamda 7 kişi, karantinada olması gerekirken Sinop Gerze’ye gitti. Akrabalarının cenazesine katılmak için yola düşen kişiler, kimseye yakalanmadan cenazeye katılabildi.

Dönüşte yakayı ele verdiler



Dönüş yolunda, Kastamonu-Sinop yolu üzerinde jandarma ekiplerine yakalanan aile üyelerinin, HES kodu sorgulamasında karantinayı ihlal ettikleri ortaya çıktı. Jandarmanın kısa sorgusu sonucunda kişilerin Sinop’taki cenazeye katıldıkları öğrenildi. 

Yakalanan 7 kişi, 1593 sayılı kanuna göre toplamda 6 bin Türk lirası para cezasına çarptırıldı. Buna ek olarak Ceza Kanununun 195. Maddesi gereğince şahıslar için savcılık tarafından işlem başlatıldı. Aile, AFAD ve jandarma ekiplerinin önderliğinde Kastamonu Şeyh Şab’an-ı Veli Öğrenci Yurdu’na yerleştirildiler.

Öğrenci yurdunda karantina sürecini tamamlayacak olan kişilerin cenazede bir araya geldiği kişileri tespit etmek amacıyla çalışma başlatıldı. Tespit edilen kişilerin, Sinop’ta ev karantinasına alınması bekleniyor.

Yorumlar (0)