Ceren Özdemir'in babası: Bu acı asla unutulmayacak!

Ordu'da evinin önünde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir, ölümünün 40. gününde anıldı.

YAŞAM 12.01.2020, 19:10
Ceren Özdemir'in babası: Bu acı asla unutulmayacak!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019'da cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından evinin önünde bıçaklanarak öldürülmüştü. Özdemir, ölümünün 40. gününde Nizamettin Mahallesi'nde bulunan Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde anıldı.

Özgecan Aslan da anıldı

Ceren Özdemir'in ailesi, yakınları ve birçok vatandaşın katıldığı anma programında katılımcılara Ceren Özdemir'in anısına en sevdiği yemek olan yahni ikram edildi. Anma programında Ceren Özdemir'in yanı sıra Mersin'in Tarsus ilçesinde bindiği bir minibüsün şoförü tarafından katledilen Özgecan Aslan da anıldı ve Aslan'ın "Kadın cinayetlerini durduracağız" yazılı fotoğrafının önüne de çiçek bırakıldı.

"Zamanla unutulur deme şansım yok"

Evinin önünde öldürülen genç kadının babası Yılmaz Özdemir, kızlarının anmasına katılan herkese teşekkür etti. Baba Özdemir, "Acımız büyük. Gelen dostlarımızdan Allah razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar. Eşimiz, dostumuz, sivil toplum kuruluşlarımız, sayın valimiz, siyasi parti temsilcilerimiz ve her gelen acımızı paylaştı. Herkese teşekkür ediyorum. Zamanla unutulur deme şansım yok. Bu acı asla unutulmayacak, biz ölene kadar unutma şansımız yok. Eşim deseniz keza öyle, yalnız bırakma şansım hiç yok. Toparlayamadı, hala ilaçlarla ayakta duruyor. Zaman gösterecek artık" ifadeleriyle duydukları yasın hiç bitmeyeceğini vurguladı.

"Ona akli dengesi bozuktur raporu verme şansları zaten yoktu"

Kızlarının katili Arduç'un akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etmesinin ardından yapılan sağlık kontrollerinin sonucunda verilen "Akıl sağlığı yerinde" raporu hakkında konuşan baba Yılmaz Özdemir, "Bence mahkemede gayet bilinçli hareket etti. Zaten mahkemede bazı şeylerden alıntı yapıyor, hemen onu söylüyor. Bu da ne kadar akıllı olduğunu gösteriyordu. Eşim orada onu yakaladı. Tanığın bir tanesinin ifadesinden alıntı yaparak kendinin ne kadar akıllı olduğunu göstermiş oldu. Ona akli dengesi bozuktur raporu verme şansları zaten yoktu. Hiçbir doktor veremez zaten. Gayet mantıklı, akıllı bir kişi” diye konuştu.

Yorumlar (0)