Çamlıhemşin’deki evcil tilkiler, büyük beğeni topladı 

Çamlıhemşin’de turizm işletmecisi olarak çalışan Hasan Osmanoğlu, beslediği ve adeta evcilleştirdiği tilkilerle bir insanla konuşur gibi konuşuyor. Osmanoğlu’nun dilinden anlayarak çağırdığında yanına gelen tilkiler, sosyal medyada büyük beğeni topladı.  

YAŞAM 29.12.2021, 08:36 29.12.2021, 18:03
Çamlıhemşin’deki evcil tilkiler, büyük beğeni topladı 

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nın Galer Düzü mevkiinde işletmecilik yapan Hasan Osmanoğlu, bir süre önce aç kalan ve yemek bulmak için kapı kapı gezen tilkileri beslemeye başladı. İş yerine gelen tilkilerin kolayca ulaşabilecekleri noktalara yemek koyan Osmanoğlu, hayvanların insanlara, gürültüye ve müziğe rağmen kaçmadıklarını fark etti.  

Pamuk ve Boncuk ile sohbetler ediyor 

İsimlerini Pamuk ve Boncuk koyan Osmanoğlu, tilkileri zamanla elleriyle beslemeye ve onlarla sohbet etmeye başladı. Adeta evcilleşen tilkiler de Osmanoğlu’nun dilinden anlayarak gel deyince gelen küçük dostlara dönüştü. 


Tilkilerle sohbetinin videolarını çekerek sosyal medya hesabından yayınlayan Osmanoğlu, insanların içlerini ısıttı. Osmanoğlu, tilkilerin artık kendilerine alıştığını ve hiçbir şeyden ürkmediklerini belirterek şunları ekledi: “Önce Pamuk adını verdiğim tilki geldi. Ekmek yedi sonra köfte verdim ona daha çabuk geldi. Sucuk, salam, et gibi yiyecekleri çok sevdiler. İki ayda dost olduk. Şimdi dizimde oturup yemek yiyorlar. Bağırdığımda geliyorlar.” 

Yorumlar (0)