Bursa’da lodos hayatı olumsuz yönde etkiledi

Türkiye genelinde etkisi hissettiren sıcak hava Bursa’da yerini lodosa bıraktı. Kent merkezinde etkisi hissettiren hava olayı, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

YAŞAM 17.01.2023, 11:00 18.01.2023, 09:51
Bursa’da lodos hayatı olumsuz yönde etkiledi

Kuvvetli lodos Bursa'da yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Günün erken vakitlerinde başlayan lodos şehir merkezinde etkisini hissettiriyor. Erken saatlerde okula ve işe üzere yola düşenler Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde lodos sebebiyle zor anlar yaşadı.

Valilik uyardı

Birçok kişi şiddetli rüzgar sebebiyle yürümekte zorluk çekti. Lodosun etkisini hissettirdiği bölgede bazı binaların dış cephelerinde yer alan afişler yerinden çıktı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan uyarıda şu ifadelerde bulunuldu: “Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından gerçekleştirilen son incelemelere göre kentimizde salı sabah saatlerinden başlayarak güney ve güneybatı taraflardan fırtına ve kuvvetli rüzgar biçiminde lodos görüleceği tahmin edilirken, direk ve ağaç devrilmesi, doğal gaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması ile ulaşımda aksamalara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır."

Yorumlar (0)