Bu sene kış ne zaman gelecek?

Eylül, ekim ve kasım aylarında sıcaklık mevsim normallerinin üstündeyken uzmanlar, aralık ayının ilk haftasında sıcaklığın düşeceğini tahmin ediyor. Ayrıca, iklim değişikliği nedeniyle kış geç gelecek.

YAŞAM 19.11.2019, 09:59 19.11.2019, 10:01
Bu sene kış ne zaman gelecek?

Türkiye hala yazdan kalma günlerini yaşarken sonbahar aylarında ise yağmurun ülke genelinde istenilen seviyede yağmamış olması, insanların aklına "Kış ne zaman gelecek" sorunu getiriyor.

Uzmanlar, soğuk havalının aralık ayından itibaren Türkiye'nin iç ve kuzey kesimlerinde etkisini göstereceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Müdürü Ahmet Uçar, yapılan aylık tahminlere göre aralık ayının ilk haftasıyla birlikte hava sıcaklıklarında azalma beklendigini belirterek, "Yaptığımız tahminlere göre gelecek 1 hafta içerisinde kış emaresi görünmüyor. Aralık ayında sıcaklıklarda düşme ve yağışların başlamasını bekliyoruz. Ankara, İstanbul gibi yerlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ile 5 derece üzerinde seyredecek. Yüksek basınçtan dolayı özellikle iç kesimlerimizde ve Marmara bölgemizde sabah saatlerinde mevsim gereği sis var. Hava cuma gününe kadar sisli görünüyor" dedi.

En sıcak 3. kasım ayı

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çeken İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Orhan Şen bu konuyla ilgili şöyle açıklama yaptı: "Bundan en çok etkilenen bölgelerden biri bizim ülkemizin bulunduğu bölge. Ne oluyor, ekstrem değerler çıkmaya başlıyor. Kasım ayında ekstrem bir sıcaklık ortaya çıkıyor. O yüzden kışın geç gelmesinin sebebi bu. Bu küresel bir doğal afettir. Kasım ayında bu kadar yüksek sıcaklığın olması ve 15-20 gündür yağışın olmaması bir doğal afettir. Meteoroloji verilerine göre en sıcak 3. kasım ayını yaşıyoruz."

Yorumlar (0)