Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kritik uyarı yapıldı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda bazı illerde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, 12 ilde yağmur ve sağanak yapış beklendiği kaydedildi.

YAŞAM 17.03.2024, 09:37 Şeyda Gül
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kritik uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Mart Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Adana, Mersin, Malatya, Sinop, Kastamonu, Kahramanmaraş, Amasya, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Siirt ve Antalya’nın iç ve batı kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminde ise yağmur ve sağanak bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimleri ile Sivas, Erzurum ve Kars karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiği kaydedilirken, bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesinin bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edilirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediği vurgulanan uyarıda, rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklendiği kaydedildi.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu ifade edilen uyarıda vatandaşlara, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Toz taşınımı uyarısı

Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiği açıklanan uyarıda, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0)