Bu bakkalda her şey bedava

Sivas’ta hayırseverlerin desteği ile kurulan hayır bakkalından ihtiyaç sahibi aileler istediği ürünü bedava alabiliyor.

YAŞAM 26.09.2021, 21:18 27.09.2021, 12:39
Bu bakkalda her şey bedava

Sivas şehir merkezi Selçuklu Mahallesi Akşemssettin Camii bahçesinde bulunan müştemilat örnek bir çalışmayla adeta hayır bakkalına dönüştürüldü. Mahmut Uçtu tarafından kurulan bakkal, hayırsever yurttaşlar tarafından bağışlanan ürünler ile doluyor. Şekerden una, nohuttan yağa birçok ürünün bulunduğu hayır bakkalında maddi durumu kötü olan yurttaşlar istediği ürünü belirli günlerde ücret ödemeden alabiliyor. Bir sene evvel kurulan bakkalda şu ana dek yaklaşık olarak 100 bin TL'lik gıda dağıtımı gerçekleştirildi.

"Mahallemizde çok sayıda muhtaç var"

Uçtu, cami bahçesinde bulunan müştemilatı hayır bakkalı olarak düşündüklerini söyleyerek, “Eskiden sivil toplum kuruluşlarında çalışıyordum. Mahallemizde böyle bir boşluğu gördüm, ardından da salgın süreci başladı. Mahallemizde çok sayıda muhtaç insan var. Bu yurttaşların gereksinimlerini karşılamak için ilk olarak unla başladık. Fakat helva yapmak için yağ da lazım, şeker de lazım. Böyle böyle ilerledik ve bakkala kadar dönüştürdük." dedi.

"Yatsıdan sonra geliyorlar"

Uçtu, hayır bakkalında çok sayıda temel gıdanın olduğunu belirterek, “Şeker, un, yağ, çay, fasulye, makarna gibi temel gıda ürünleri bakkalımızda mevcut. Belirli günlerde alım yapabiliyorlar. Ayda bir kez ya da iki kez ücretsiz satış yapıyoruz. Standart olarak bir kilo şeker, bir kilo yağ veriyoruz. Aile kalabalıksa verdiğimiz ürünler ikiye katlanıyor. Şu ana kadar kimseyi boş çevirmedik. Yatsıdan sonra geliyorlar, ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve evlerine gönderiyoruz. Hayırseverler marketten alıyorlar, gelip buraya bırakıyorlar. Şu ana dek en az 100 bin TL'lik gıda dağıtıldı." diye konuştu. 

















Yorumlar (0)