Brüksel'de alkol yasağı

Belçika'nın başkenti olan Brüksel şehrinin merkezinde, yaya bölgelerinde gece yarısından itibaren sabaha kadar alkol yasağı uygulanacak.

YAŞAM 03.12.2019, 09:54
Brüksel'de alkol yasağı

Brüksel belediye meclisi, pazartesi akşamı gerçekleştirdiği oturumda, yaya bölgesi ve çevresinde alkol tüketiminin yasaklanmasıyla ilgili düzenlemeyi onayladı.

Yasak kararı ile şehir merkezinde alkole bağlı asayiş sorunlarının azaltılması hedefleniyor.

Yeni düzenlemeye göre, onaylanan yasak kararı 1 Şubat 2020'de yürürlüğe girecek. Brüksel'in merkezindeki yaya bölgesindeki halka açık yerlerde gece yarısından sabah 06.00'ya kadar alkollü içki tüketilmesi yasaklanacak.

Geniş bir alanda uygulanacak

Yasak, Menkul Kıymetler Borsası çevresindeki cadde ve sokaklar ile Fontainasplein'den De Brouckèreplein'e kadar devam eden tüm bölgeyi kapsayacak.

Merkezdeki Anspachlaan'ın yan sokakları ve paralelindeki Kleerkopersstraat ve Zuidstraat ve Muntplein'de de alkollü içki belirlenen saatlerde kullanılmayacak.

Yasağa uymayanlar 350 euro (yaklaşık 2 bin 220 lira) para cezası ödeyecek. 

Uygulama önce denenecek

Alkol yasağı, 6 ay devam edecek deneme süreci sonrasında 1 Ağustos 2020'de tekrar değerlendirilecek.

Karar, şehir merkezinde alkole bağlı kirlilik, gürültü, hırsızlık ve şiddet gibi asayiş sorunlarıyla ilgili alınan çok sayıda şikâyet sebebiyle gündeme geldi.

Yalnızca açık alanda...

Yasak kararı, bölgedeki belediye tarafından alkol ruhsatı almış olan kafe ve barları kapsamayacak. Resmî makamların izniyle gerçekleştirilen kutlamalar ile spor ve ticari etkinliklerde de alkol tüketilebilecek.

Yasağın deneme sürecinin 1 Ocak'ta başlaması düşünülmüştü. Ancak Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, uygulamanın 1 ay ileri alındığını duyurdu.

Yorumlar (0)