Bina dikene "fidan dikme" zorunluluğu!

Şanlıurfa ilinin Haliliye ilçesinde belediye meclisi kararıyla yeni yapılacak binalar için fidan dikme zorunluğu getirildi.

YAŞAM 10.01.2020, 15:07
Bina dikene "fidan dikme" zorunluluğu!

Şanlıurfa ilinin Haliliye ilçe belediyesi, meclis kararıyla, temeli atılacak tüm yapılar için belirlenen miktarda fidan dikme zorunluluğu getirdi.

Haliliye Belediye Meclisi toplantısının ana gündem maddesi, Haliliye ilçesi genelinde yeni yapılaşacak alanların yeşillendirilmesi, yapılaşmadan etkilenen çevrenin geri dönüşümü ve daha sürdürülebilir bir çevre amacıyla yapı kullanım izni alma aşamasındaki yapılara ağaç dikme zorunluluğu getirilmesi oldu.

Mesken vasıflı bağımsız birim başına 1, ticari vasıflı birimler için ise 25 metrekareye 1 ağaç dikimi zorunluluğu Haliliye Belediye Meclisi'nde görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ilçenin yeşillendirilmesi için gayret edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 'Yemyeşil Türkiye' kampanyasına 'Yemyeşil Şanlıurfa' kampanyası ile belediyeler olarak destek olmaya çalıştık. Bu manada bugün Haliliye Belediye Meclisimiz almış olduğu kararla iskan alacak olan binalarda daire sayısı kadar bahçelerine ağaç dikme kararını almıştır. 'Yemyeşil Haliliye' kampanyasına da meclisimiz tarihi bir karara imza atmış bulunuyor."

Yorumlar (0)