Barbie bebekler TEGV bağışı yapacak

Barbie 60'ıncı yılını kutlarken kariyer bebekleri Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağış olacak. 31 Aralık'a kadar satılan her Barbie kariyer bebeği için Türk Eğitim Vakfı'na (TEGV) 10 TL bağışlanacak.

YAŞAM 22.11.2019, 14:24
Barbie bebekler TEGV bağışı yapacak

Prensesten cumhurbaşkanına, astronottan zooloğa tüm meslek gruplarında kadınların başaramayacağı bir meslek olmadığına dikkat çekmek adına 60'ıncı yıla özel olarak üretilen Barbie kariyer koleksiyonunda astronot, pilot, atlet, gazeteci, politikacı, itfaiyeci başta olmak üzere toplam 12 tane kariyer bebeği yer alıyor.

Barbie kariyer bebekleri, çocukları sevdikleri mesleklere yaklaştırmayı hedeflerken, aynı zamanda eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Barbie, 15 Kasım - 31 Aralık tarihleri arasında satın alınan her Barbie kariyer bebeği için Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) 10 TL bağış yapacak.

Eleştirilere konu olmuştu

Barbie bebekler daha önce kız çocukları üzerinde beden algısı yaratmak ve onların görünümünden memnuniyetsiz bir duruma gelmesine neden olmak gerekçesiyle eleştirilerin odağı olmuştu.

Genel kabul hâlindeki beden ölçüleri, her daim güzel görünen saçlar ve makyaj ile genç kızların sahip olmak zorunda hissettikleri bir model hâline gelmişti.

Yorumlar (0)