Barajdaki su azalınca 30 yıl önce terk edilen köy ortaya çıktı

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Sır Barajının altında kalan ve 30 yıl önce terk edilen köy, barajdaki suyun azalmasından sonra ortaya çıktı. 

YAŞAM 28.05.2021, 14:21 30.05.2021, 09:14
Barajdaki su azalınca 30 yıl önce terk edilen köy ortaya çıktı

1991 yılında, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı olan Avşar Mahallesinin, Sır Barajı havzasında kalması üzerine alınan kamulaştırma kararından sonra köy zorunlu olarak boşaltılmıştı.

Barajdaki suyun azalmasıyla köy ortaya çıktı

Yaşanan kuraklık ve yağışların azlığı sonrası, 30 yıl önce barajın altında kalan köyün kalıntıları ortaya çıktı. Yaz mevsiminin gelmesiyle de sular daha da azalınca ortaya çıkan görüntü görenleri hayrete düşürdü. Drone ile görüntülenen barajın altındaki kalıntılarda, çeşme, iki tane köprü, taş ev kalıntıları dikkat çekti. Baraj göletinin bulunduğu arazide ise halk, birtakım ürünler ekiyor. 

Bölgede yaşayan vatandaşlardan Ejder Zencir, “Barajın altında kalan ve şimdi görünen bu yer eski köy. Suyun son bir senesi kaldı ve bent yapılarak suyun üstte kalması için çalışılacak deniliyor” sözlerini kullandı.

Suların çekildiği araziye mısır eken vatandaşlardan Erol Zencir, bölgenin havasının biraz daha farklı olmasını beklediğini ifade etti.

Bayram Yurdusev ise tarlasını sularken, "Su kaynaklarımız her geçen gün kayboluyor. Barajların altından köyler çıkıyor ve bir yandan da suyumuz azalıyor" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)