Balık tutma yasağını dinlemeyen vatandaştan pes dedirten çözüm!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde balık tutmak geçici olarak yasaklandı. Yasağı dinlemeyen şahsın bulduğu yöntem ise zabıtaya pes dedirtti.

YAŞAM 26.03.2020, 11:15 26.03.2020, 11:28

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yapılan "Evde kal" çağrılarına uymayarak Üsküdar Sahili'nde balık tutanlara dün itibariyle yasak geldi. 

Üsküdar Kaymakamlığı ile Üsküdar Belediyesi tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemler kapsamında ilçe sınırları içerisinde balık tutulması yasaklandı. 

Zabıta ekipleri, yasağa uyulup uyulmadığını kontrol etmek için sahillerde sık sık denetim yapıyor. Ekipler, yasağı dinlemeyenlere uyarıda bulunarak balık tutmalarını engelliyor. 

Üsküdar Belediyesi'na ait zabıta ekipleri, bugün gerçekleştirdikleri denetimde ilginç bir olaya denk geldi. Yasağı dinlemeyen şahsın bulduğu yöntem zabıtaya pes dedirtti. Bariyerlerin arkasına saklanarak balık tutmaya çalışan şahıs, zabıta ekipleri tarafından uyarılarak uzaklaştırıldı. 

"Yasağın geldiğini bilmiyordum"

Sahilde balık tutan vatandaşlardan biri, "Oğlumu işe getirdim. Evde bunaldım sahilde olta atarak takılayım dedim. Yasağın geldiğini bilmiyordum. Yetkililer doğru bir karar almışlar. Bu salgına karşı evde olmalıyız." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)