Aylan Kürdi'nin yaşadıkları film oluyor

2015 yılında ailesi Yunanistan'a geçmeye çalışırken bindikleri bot batmış ve Aylan bebeğin cansız bedeni sahile vurmuştu. Aylan'ın yaşadıkları filme aktarılacak, filmde Hollywood yıldızları da yer alacak.

YAŞAM 27.06.2019, 20:14 27.06.2019, 20:58
Aylan Kürdi'nin yaşadıkları film oluyor

Suriye'deki iç savaştan kaçan ailenin Yunanistan'a geçmeye çalışırken bindiği botun batmasıyla cansız bedeni Bodrum'da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan'ın yaşadıkları beyaz perdeye yansıtılacak.

Çekimleri önceki günlerde Bodrum'un farklı mekanlarında başlayan filmin yapımcılığını George Edde ve Bahattin Öztürk, yönetmenliğini Ömer Sarıkaya üstlenecek.

Yönetmen Sarıkaya, filmi geçen yıl çekmeyi düşündüğünü ancak bu yıla yetiştirebildiklerini belirtti.

Filmin mülteciler için büyük bir mesaj olmasını amaçladıklarını belirten Sarıkaya, "Bu olay yaşandığı zaman hiç uyuyamadım. Hep aklımdaydı. 'İnşallah birisi bunu film haline getirir ve dünyaya mesaj verir' diye düşünüyordum. Ama şu ana kadar bunu kimse yapmadı, bana kısmet oldu." ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, filmin çekimlerini 20 Temmuz'da bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Filmde rol alan Hollywood oyuncusu İskoçyalı aktör Mike Mitchell de filmin dünyaya mülteci konusunda büyük bir mesaj vereceğini düşündüğünü aktardı.

Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Mitchell, "Türkiye'yi çok seviyorum. Bu filmde kaptan rolünü oynayacağım. İnsanlar filmde beni kötü olarak bilecek ama ben kötü biri değilim. İnsanlara yardım etmeye çalışan biri rolündeyim." dedi.

Yorumlar (0)