Ayın yolculuğu, Türkiye’yi masallar diyarına çevirdi 

Ayın 1 senelik döngüsü, Türkiye’de farklı yerlerden çekilen fotoğraflarla sergilendi. Fotoğraf Sanatçısı İsa Turan’ın çektiği görüntüler, masalsı kareler ortaya çıkardı. 

YAŞAM 03.01.2022, 16:20 04.01.2022, 16:23
Ayın yolculuğu, Türkiye’yi masallar diyarına çevirdi 

Ayın evreleri ve yolculuğu, insanlık tarihi boyunca tüm dinler ve topluluklar için önemli olmuştur. Kültürler, ritüeller, takvimler, saatler, hasat ve ekin zamanları, avlanma dönemleri ve daha nice önemli anlar ayın evrelerine göre oluşturulmuştur. Amerikan yerlilerinin her ay için farklı isimler vermeleri aslında ayın insanlar için ne denli önemli olduğunu anlamanın en kestirme yolu.  



Kurt Ayı Ocak

Fotoğraf Sanatçısı İsa Turan, ayın insanlık için öneminden yola çıkarak 1 sene boyunca Türkiye’den görülen ay manzaralarını görüntüledi. “Kurt Ayı” olarak isimlendirilen ocak ayındaki dolunayı, “Kar Ayı” olarak isimlendirilen şubattaki dolunayı, “Solucan Ayı” olarak isimlendirilen mart ayındaki dolunayı, “Pembe Ay” olarak isimlendirilen nisan ayındaki dolunayı, “Çiçek Ayı” olarak isimlendirilen mayıs ayındaki dolunayı ve “Çilek Ayı” olarak isimlendirilen haziran ayındaki dolunayı görüntüledi.  



Kar Ayı Şubat

Fotoğraflara uygun konseptler üretti 

İsa Turan, fotoğrafları yalnız çekmekle kalmadı aynı zamanda ayın ismine göre çeşitli konseptler geliştirdi. Doğadan, mimariden ve kızının marifetli oyunculuğundan faydalanan Turan, “Geyik Ayı” olan temmuzda, “Mersin Balığı Ayı” olan ağustosta, “Hayat Ayı” olan eylülde, “Avcının ayı” olan ekimde, “Kunduz Ayı” olan kasımda ve “Soğuk Ay” olarak aralıkta masal kitaplarından çıkmışçasına çektiği fotoğraflarla büyüledi. 



Solucan Ayı Mart



Pembe Ay Nisan



Çiçek Ayı Mayıs



Çilek Ayı Haziran



Geyik Ayı Temmuz



Mersin Balığı Ayı Ağustos



Hayat Ayı Eylül



Avcının Ayı Ekim



Kunduz Ayı Kasım



Soğuk Ay Aralık

Yorumlar (0)