AVM'lerin çalışma saatleri değişiyor mu?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında alışveriş merkezlerinde saat 12.00 - 20.00 saatleri arasında geçerli olacak şekilde esnek çalışma saati uygulanması için tavsiye kararı verdiklerini bildirdi.

YAŞAM 14.03.2020, 14:01 14.03.2020, 15:12
AVM'lerin çalışma saatleri değişiyor mu?

Türkiye'de koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından yoğnu tedbirler alınmaya başlandı. 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınana ilişkin tavsiye edilen tedbirlerin görüşüldüğünü bildirdi. 

"Kamu otoritelerinin uyarıları ve aldığı önlemleri destekliyoruz"

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Altaş, dünyanın ve Türkiye'nin yaşadıklarının farkında olduklarına dikkat çekerek, "Koronavirüsten korunma anlamında kamu otoritelerinin uyarıları ve aldığı önlemleri destekliyoruz. Tüm imkanlarımızı kamunun aldığı tedbirleri desteklemek ve AVM’lerin bu süreçte güvenli alanlar olma özelliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak için seferber ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Alaş, alışveriş merkezlerinde kamu sağlığının ön planda tutulduğunu kaydederek, bu dönemde kazançları kaybetme kaygısıyla değil; halk sağlığını göz önünde bulundurarak hamlede bulunacaklarını ve tüm gereksinimlerini karşılamak adına yanlarında olmaya, kamu otoriteri ile tam bir uyum içerisinde hizmet sağlamayı sürdüreceklerini belirtti. 

"Öğlen 12.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında geçerli olacak"

Alışveriş merkezlerinde kiracılar ile görüşmede bulunarak öğlen 12.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında geçerli olacak esnek çalışma saati uygulaması için tavsiye kararı verildiğini aktaran Alaş, "Ancak bu tavsiye kararının istihdamı olumsuz etkilememesi için yıllık izinler kullandırılarak bu uygulamanın yapılması önerilmiştir. Bu sayede AVM’lerdeki çalışanlarımız için de birbiriyle temas etmeyen ayrı gruplar oluşturarak; hizmetin hem hijyenik hem de kesintisiz devam etmesini sağlayacağız. Bu uygulama ile AVM çalışanlarımızın sağlığını korumayı hedefliyoruz." dedi. 

"Dezenfektasyondan çalışanlara maske sağlanmasına kadar önlemler alınıyor"

Alaş, tüm alışveriş merkezlerinde dezenfektasyon çalışmalarından, çalışanlara maske sağlanmasına kadar yoğun tedbirler alındığını vurgulayarak, halkı bilgilendirici videoların alışveriş merkezlerindeki ekranlarda ve halka ulaşabilecek tüm mecralarda bulunacağını da ifade etti. 

"Çocuk oyun alanlarının ve etkinlik alanlarının kapalı tutulmasını tavsiye ediyoruz"

Diğer yandan, alışveriş merkezlerine girişlerin daha kontrollü olacağını kaydeden Alaş, "Okulların tatil edilmesi ile toplumda oluşan paniğin farkındayız. Biz de bu süre içerisinde geçerli olacak şekilde AVM’lerimizdeki çocuk oyun alanlarının ve etkinlik alanlarının kapalı tutulmasını tavsiye ediyoruz." açıklamasını yaptı. 
 

Yorumlar (0)