Av sezonu için geri sayım: Tayfalar hazırlıklarını tamamladı!

Karadeniz'den Tekirdağ'a yeni av sezonu için gelen tayfalar, hazırlıklarını bitirdi. Samsunlu balıkçı, "Tayfaların 15 Nisan'a kadar ekmek mücadelesi devam edecek" sözlerini kullandı.

YAŞAM 30.08.2022, 16:42 30.08.2022, 16:51
Av sezonu için geri sayım: Tayfalar hazırlıklarını tamamladı!

15 Eylül'de başlayan av yasağının bitmesine artık 1 gün var.

1 Eylül’de av sezonu açılıyor

15 Eylül tarihinde Akdeniz'de başlayacak olan av sezonu, diğer bölgelerde 1 Eylül itibariyle başlıyor.

Bu çerçevede balıkçılar 'vira bismillah' demek için hazırlıklarına başladı.

Bartın, Samsun ve Ordu gibi Karadeniz illerinden gelen balıkçılar, Marmara'da yeni sezona başlayacak.

Tayfalar hazırlıklarını tamamlıyor

Teknelerde tayfa olarak çalışmak amacıyla av sezonunda Tekirdağ kentine gelen balıkçılar, 'derya kuzuları' için sabırsızlıkla bekliyor.

Öte yandan Karadenizli tayfalar, yıpranmış ağlarını tamir ederek, radar ve motor bakımlarını tamamlıyor.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, ekmek mücadelesi için Karadeniz'den gelen tayfaların 1 Eylül’de mücadelesinin başlayacağını aktardı.

"Sezon boyunca ekmek mücadelesi veriliyor"

Pehlivanoğlu, balıkçılar için burada bereketli bir sezon beklediklerini belirterek, "Her yıl kentimize Karadeniz'in farklı kentlerinde balıkçılar geliyor. Karadeniz'den gelenler burada sezon boyunca ekmek mücadelesi veriyor. Bu sene arkadaşlarımız limana geldiler ve hazırlıklarını artık tamamladılar. İnşallah hep birlikte 'vira bismillah' diyerek iyi bir sezona başlayacağız. Balıkçılar da inşallah vatandaşlar da bu balık sebebiyle mutlu olacak diye bekliyoruz." sözlerini kullandı.

"İnşallah bu yıl palamut bol olacak"

Samsunlu balıkçı Hamit Şahin de gurbetteki tayfaların ekmek mücadelesinin 1 Eylül'de başlayacağını belirterek, "Teknelerimizin ve ağlarımızın bakımlarını yaptık. Tüm ağlarımız tamam. Bu sene inşallah palamut bol olacak. 15 Nisan'a kadar tayfaların ekmek mücadelesi devam edecek. Teknelerimiz ve ekibimiz hazır, inşallah 31 Ağustos’tan itibaren denize açılıp kısmetimizi arayacağız." şeklinde konuştu.

"Her şey hazır"

Balıkçı Ekrem Çimiç ise her zaman sezona heyecanla hazırlandıklarını belirterek, "Ağlarımızın gerekli bakımlarını bitirdik. Tekneler, tayfalar her şey hazır. Hayırlısıyla sezonun bol bereketli geçmesini bekliyoruz. Tüm tayfalar güzel bir sezon geçirmeyi bekliyor.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)