Askerlik işlemleri artık e-Devlet'te!

Askerlik işlemleri artık e-Devlet'ten yapılabiliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e eklenen "Askerliğim" hizmeti hakkında bilgi verdi.

YAŞAM 30.05.2023, 17:40 31.05.2023, 09:06 Hakan Öksüz
Askerlik işlemleri artık e-Devlet'te!

Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e eklenen "Askerliğim" hizmetini tanıttı. Hizmetin mart ayında başlatıldığını kaydeden Koç, "Askerlik vazifesinin aşamalarını e-Devlet'e taşıdık. Askerlik hizmeti süreçleri zannedilenden çok daha uzun sürüyordu." dedi.

31 Mayıs'ta bedellilerin sevk dönemi başlıyor

Askerlik hizmetinin içinde 5 farklı dönemin olduğundan bahseden Koç, "Vatandaşlar, sisteme girerek hangi dönemde olduklarını görebilir. 31 Mayıs'ta bedellilerin sevk dönemi başlıyor. Bu nedenle hizmeti bugün duyurduk. Vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden sevk belgelerini alabilir." ifadelerini kullandı.

Sevk belgeleri e-Devlet'ten alınabilir

2023 yılı 2. dönem erlerin sevk döneminin 1 Haziran'da başlayacağını hatırlatan Ali Taha Koç, "Askere alım şubelerine gitmeden e-Devlet'e girerek sevk belgesi almak artık mümkün. Şimdiye kadar bu hizmeti 19 milyondan fazla vatandaş kullandı. Yoklama kaçağı olup olmadığını öğrenmek isteyen öğrenciler de bu sistemi kullanabilir." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)