‘Erdoğan THY, BOTAŞ ve Demiryollarını satmaya hazırlanıyor’ iddialarına jet yanıt

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın bugün düzenlediği basın toplantısında söylediği “Erdoğan THY, BOTAŞ ve Demiryollarını satmaya hazırlanmaktadır” iddiası kesin bir dille yalanlandı.

EKONOMİ 30.05.2023, 17:41 Şeyda Gül
‘Erdoğan THY, BOTAŞ ve Demiryollarını satmaya hazırlanıyor’ iddialarına jet yanıt

İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan son paylaşımla BOTAŞ, Türk Havayolları ve Devlet Demiryolları üzerine çöken kara bulutlar dağıtıldı.

“BOTAŞ, Türk Hava Yolları ve Devlet Demiryolları satılacak iddiası doğru değildir” ifadelerine yer verilen paylaşımda, bahse konu kuruluşların herhangi bir ülke veya şirkete satışı söz konusu olmadığı belirtildi. Asılsız iddialara söz konusu şirketlerin uluslararası saygınlığa sahip şirketler olduğu belirtilirken bu şirketler hakkında yapılan asılsız spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Özdağ’dan, BOTAŞ, THY ve TCDD satılacak iddiası

Zafer Partisi Genel Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Genel Başkan Ümit Özdağ, Ak Parti hükümetinin Türk milletinin son varlıkları Devlet Demiryolları’nı, Tük Hava Yolları’nı ve BOTAŞ’ı satmaya hazırlandığını söyledi. “Açıkçası Türkiye modern kapitülasyonlar dönemine girmiştir” ifadelerini kullanan Özdağ, “Anadolu üzerinde sadece milletimiz, o da sığınmacıların belirleyeceği çerçevede yaşamaya başlamıştır” dedi.

BOTAŞ’ın satılacağı daha önce de ortaya atılmıştı

Rus enerji şirketi Gazprom’dan yapılan yazılı açıklamada BOTAŞ’in yönetimini devralmak için müzakereler yürütüldüğüne yönelik iddialar paylaşılmıştı. Açıklamada, “BOTAŞ’ın Gazprom yönetimine devredilmesine ilişkin iddia edilen müzakereler veya niyetler hakkında bazı Türk medyasında yer alan bilgiler tamamen gerçek dışıdır” ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar (0)