Araştırma: 'CEO'ların yüzde 90'ı, ofise dönmeyi istiyor'

Pandemiyle birlikte uzaktan çalışma, iş hayatının bir parçası haline gelirken, yapılan bir araştırmada CEO’ların büyük çoğunluğunun ofis hayatına dönmek istedikleri sonucuna ulaştı.

YAŞAM 04.05.2021, 13:16 04.05.2021, 17:10
Araştırma: 'CEO'ların yüzde 90'ı, ofise dönmeyi istiyor'

Kovid-19 salgınıyla beraber uzaktan çalışma, iş dünyasının bir parçası hâline gelirken Türkiye’de ve dünyada birçok şirket bu uygulamayı kalıcı bir hâle getirdi.

Uluslararası şirketler ofis hayatına dönmek istiyor

Uluslararası denetim ve yönetim danışmanlığı şirketi KPMG'nin yaptığı bir araştırmada, şirket yöneticilerinin pandemiyle birlikte uzun süredir kalıcı hâle gelen uzaktan çalışma sisteminden mutsuz olduğu sonucuna varıldı.

Salgının ilk döneminde iş hayatına giren uzaktan çalışma, birçok sektörde ve bölgede kalıcı hâle gelirken, yapılan bir araştırma bu kararın yeniden sorgulandığını gösteriyor.

Araştırma sonucunda CEO'ların yüzde 90'ının, ofise geri dönmeyi istedikleri belirtildi.

Ofise dönüşte aşı şartı

Ofis hayatına dönmekte ise tek şart olarak aşı ön plana çıkıyor. Bu çerçevede, aşılanan personelin, haftanın üç günü ofiste çalışması için plan ve hazırlık yapılıyor

Bu kapsamda, her 10 CEO'dan 9'unun, personellerinden aşı olduklarına dair bir güvence isteyecekleri belirtildi. 

Araştırmada, şirket yöneticilerinin beşte birinin ziyaretçileri ve müşterilerine, işyerlerien girişlerde aşı olup olmadıklarını sormayı planladıkları aktarıldı.

Yöneticilerin yüzde 61'i, çalışanın ofise dönmesinden önce aşılamanın başarılı sonlandığı sonucunu beklemeyi tercih etti.

Küresel araştırma, pandemi sonrası dönemde şirketleri, yüksek borç ve enflasyon tehlikesinin beklediğini, bunun da ücretlendirmeden insan kaynaklarına, birçok alanda etkisini hissettireceğini ortaya koydu.

Öte yandan pandemi sonrası yetenek yönetiminin de öneminin artacağı tahmin ediliyor

Diğer önemli konular ise, siber güvenlik ve sürdürülebilirlik olarak ön plana çıkıyor.

Yorumlar (0)