Antik kente giren koyunlarını böyle savundu: Ayağıyla para mı kazacak?

Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve Helenistik dönemden izlere sahip olan Tabea Antik Kenti'ne 100 koyunun bulunduğu bir sürü girdi. Koyunların çobanı, gelen tepkiler üzerine "Ayağıyla para mı kazacak benim koyunlarım" dedi. 

YAŞAM 06.05.2020, 10:31
Antik kente giren koyunlarını böyle savundu: Ayağıyla para mı kazacak?

Helenistik dönemden 1960'lı senelere kadar hayatın aralıksız devam ettiği Tabea Antik Kenti'ne, yaklaşık 100 koyundan meydana gelen bir sürü girdi.

Antik kentin, Bizans, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanıldığı değerlendiriliyor. Doğal kayalar oyularak tek odalar halinde inşa edilmiş evler ile gümüş ve bronz olarak isme bastırılmış sikkelerin yer aldığı antik kente giren koyunların, kalıntıların arasında otladığı görüldü.

Hayvanların, antik kentin girişindeki sütunların sıralandığı alanda gezdiği ve Osmanlı Dönemi'nden kalma çeşme bölümünün de üzerinde yürüdüğü fark edildi.

Denizli'deki Tabea Antik Kenti'ni çevreleyen ve girişleri engelleyen herhangi bir tel örgünün bulunmaması tepkilere neden oldu. Söz konusu antik kentin içinde, "Ören yerinde tehlike arz eden çok sayıda kuyu ve sarnıç bulunmaktadır" yazılı birçok uyarı tabelasının bulunduğu görüldü. 

"Koyunlarım tarihi eserlere zarar vermez"

Çoban Hatice T. "Burası gibi boş yerlerde koyunlarımızı otlatıyoruz. İlçe merkezinden buraya geldim. Koyunlarım tarihi eserlere zarar vermez. Ayağıyla para mı kazacak benim koyunlarım?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)