Antalya sahilini sardı: Siyanürden 1200 kat daha zehirli ve ağırlığı 5 kilo

Antalya’ya bağlı Lara bölgesinde amatör balık avcıları tarafından görüntülenen dev balon balıkları korkuttu. İki balon balığını olta ile tekneye çıkaran balıkçılar, büyük bir şaşkınlık yaşadı.

YAŞAM 17.04.2021, 20:17 18.04.2021, 14:51
Antalya sahilini sardı: Siyanürden 1200 kat daha zehirli ve ağırlığı 5 kilo

Muratpaşa ilçesine bağlı olan Lara bölgesinden yaklaşık olarak 100 metre açığa tekne ile açılan amatör balıkçıların oltalarının her bir yanını balon balıkları istila etti. Balıkçılar o anları cep telefonları ile kayda aldı. Her biri 4 ila 5 kilogramı bulan balon balıkları karşısında balıkçılar, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Amatör balıkçı, "Antalya plajları, sahilleri an itibarıyla balon balığı kaynıyor. Her biri 4 veyahut 5 kilogram. Burası Lara Örnekköy bölgesi. An itibarıyla kıyıya 100 metre uzaklıktayız. Yazın burada nasıl denize girilecek bilmiyorum." sözlerini sarf etti.

Karışıyla ölçmeye çalıştı

Amatör balıkçılardan biri ise şaşkınlığını ‘oha’ sözleri ile dile getirdi. Diğer bir amatör balıkçı ise oltasına takılan balon balığını teknesine çıkardı ve karışıyla boyunu ölçmeye çalıştı.

Köpek balığı denize bırakıldı

Bir diğer teknedeki balıkçıların oltasına ise camgöz cinsi bir köpek balığı takıldı. Balıkçılar, köpek balığı yavrusunu Akdeniz sularına geri bıraktı.



Yorumlar (0)