Antalya'daki Pitbull dehşeti kameralara saniye saniye yansıdı

Antalya’da sahipleri tarafından yürüyüşe çıkartılan  Lucky isimli köpek, sahibi tarafından tasmasız dolaştırılan yasaklı  Pitbull Terrier cinsi tarafından saldırıya uğradı. Kanlar içinde kalan köpeği pitbull’un sahibi ve çevreden yetişen vatandaşlar kurtarırken, köpekleri Lucky gezdiren iki çocuk ise büyük bir travma yaşadı.

YAŞAM 05.02.2021, 17:50 06.02.2021, 12:13 Hanife
Antalya'daki Pitbull dehşeti kameralara saniye saniye yansıdı

Pitbull dehşeti, iki gün önce Aşağı Hisar Mahallesinde meydana geldi.

Eray Manav, 11 yaşındaki kızı Aleyna ve 7 yaşındaki oğlu Saygın ile birlikte evlerinde besledikleri 1.5 yaşındaki Cokker cinsi Lucky isimli köpeklerini gezdirmek için evlerinin yakınında yer alan Kaledibi mevkiine götürdü.

Manav ailesi çimenler üzerinde köpekleriyle ilgilenirken önce yanlarına siyah bir sokak köpeği geldi. Ardından yanlarına tasmasız bir şekilde gezen ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14/L Maddesi ve 22.04.2008 tarihli Genelge gereği Yasaklı Köpek kapsamında olan Pitbull Terrier cinsi köpek gelerek Lucky isimli köpeğin ve sahibinin etrafında dolaşmaya başladı. 



Pitbull, bir anda Lucky’inin ayağına dişlerini geçirerek saldırdı. Pitbullun sahibi ile Lucky’in sahibi  pitbullundan kurtarmak istese de pek başarılı olamadılar. Irmak kenarından gelen bir vatandaşın yardımıyla kanlar içinde kalan Lucky’i kurtardılar.

Eray Manav köpeğini hemen kucağına alıp olay yerine yakınında bulunan veteriner hekime koştu.

Olay sırasında korkudan ne yapacaklarını şaşıran Aleyna ve Saygın, köpeklerine saldıran pitbulla ellerine geçirdikleri malzemeleri atarak ayırmaya çalıştılar.

Olayın üzerinden 3-4 gün geçmesine rağmen çocuklarının ve kendisinin olayın şokunu atlamadıklarını belirten Eray Manav,  sahiplerini uyardığını ama aldırış etmediklerini söyledi.


 

Yorumlar (0)