Anne, baba ve kardeşine siyanürlü su veren genç: "Son 10 dakikanız"

İzmir’de siyanürlü su içirdiği ebeveynlerini öldüren, karışımı zor kullanarak içirmeye çalıştığı kardeşinin de yaralanmasına sebep olan Mahmut Can Kalkan’ın ne içtiklerini soran aile bireylerine, “Son 10 dakikanız, potasyum siyanür verdim.” şeklinde cevap verdiği ortaya çıktı.

YAŞAM 24.02.2021, 23:22
Anne, baba ve kardeşine siyanürlü su veren genç: "Son 10 dakikanız"

İzmir’e bağlı Bayraklı ilçesinde siyanür ilave ettiği suyu içirdiği anne ve babasını öldürmek, karışımı zor kullanarak içirmeye çalıştığı kardeşinin de yaralanmasına sebep olmak iddiasıyla hakkında açılan davada Mahmut Can Kalkan’ın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına dair kararın gerekçesi duyuruldu.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen yargılamanın gerekçeli kararında, sanık Mahmut Can Kalkan’ın suçun işlendiği tarihte Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü talebesi olduğu, arkadaşlarıyla sohbeti esnasında babası ile arasının pek iyi olmadığını söylediği kaydedildi. Söz konusu kararda sanığın nedeni kesin olarak tespit edilemeyen fakat büyük bir olasılıkla babasına duyduğu nefretten dolayı anne, baba ve kardeşini katletmeyi planladığı, feci olay evvelinden başlayarak kola, süt, limonata gibi farklı içeceklerden karışım oluşturarak aile mensuplarını alıştırmak maksadıyla içirmeye başladığı öğrenildi.

“Son 10 dakikanız”

Söz konusu şahsın olay günü siyanürü 4 bardak içerisine su ile karıştırıp koyarak aile bireylerine verdiği, bir bardağı da kendi elinde tuttuğu öğrenildi. Anne ve babasının bardaktaki sıvıyı bir anda içtikleri, kardeşinin ağır kokudan kuşkulanarak içmediği kaydedilen kararda, itiş kakış esnasında sıvının kardeşinin gözüne isabet ettiği, anne ve babanın ne içtiklerine dair soru sorması üzerine sanığın, “Son 10 dakikanız, potasyum siyanür verdim.” şeklinde cevap verdiği ifade edildi. Kararda, sanığın tüm bunları ayrıldığı sevgilisine benzeyen kırmızı gözlü bir kadının zorla yaptırdığını iddia ettiği fakat Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda şahsın cezai ehliyetinin tam olduğu bilgisine yer verildi.

Kararda, anne ve babasını katleden şahsın yargılanma aşamasında sık sık ağlaması ve pişmanlık emareleri göstermesi, olaydan dolayı yaşadığı ağır travmayı davranışlarına yansıtması sebebi ile takdiri indirim uygulanmasına karar verildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)