Ankara’da hırsızlık çetesine “Keklik” operasyonu: 11 gözaltı

Ankara’da hırsızlara yönelik düzenlenen “Keklik” operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin hırsızlık öncesinde iş yerlerini ve evleri dürbünle izlediği ortaya çıktı.

YAŞAM 17.11.2022, 10:11 17.11.2022, 17:45
Ankara’da hırsızlık çetesine “Keklik” operasyonu: 11 gözaltı

Türkiye’nin güvenliğini ve huzurunu tehlikeye atan kişilere operasyonlar yapılmaya devam ediyor. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık yaptıkları belirlenen bir çeteyi fiziki ve teknik şekilde takibe aldı. Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, 27 farklı hırsızlık olayını M.E., K.Ç., T.U, İ.Ö. ve Ç.Ş.’nin düzenlediği, çaldıkları eşyaları İ.Ö., Ü.Ç., M.G., D.P., M.E, F.S. ve S.A. aracılığıyla piyasaya çıkardıkları belirlendi.

Çaldıkları eşyalarla yakalandılar

Ankara’da hırsızlara yönelik operasyon başlatıldı. Şafak vakti gerçekleştirilen “Keklik” isimli operasyonda 12 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi, 11 kişi ise gözaltına alındı.

Şüphelilerin iş yerleri, evleri ve araçlarında gerçekleştirilen aramalarda 2 dürbün, 3 el feneri, çok sayıda el aleti, 2 bin 923 paket sigara, 3 pompalı tüfek ile 21 av fişeği, 129 mermi, 5 silah, bu silahlara ait4 şarjör, 22 televizyon ve olaylarda kullandıkları belirlenen 4 çift eldiven ele geçirildi.

9 iş yerinden ve 18 evden hırsızlık

Zanlıların şu ana kadar 9 iş yerinde ve 18 evde hırsızlık yaptıklarını, ekiplerin kendilerini bulamaması için hırsızlık sırasında kullandıkları otomobilleri uzak mesafede terk ederek, kilometrelerce yürüdükleri ve adreslere ulaştıkları belirlendi.

Hırsızlık yapacakları yerleri daha önceden tespit edip, dürbünle bölgeyi izleyen zanlıların, özellikle bağ evlerinden el aletleri, tüfek, elektronik eşya ile satışını yapabilecekleri eşyaları çaldıkları belirlendi. Öte yandan girdikleri iş yerlerinden de sigara ve para çaldıkları tespit edildi. Ayrıca zanlıların, hırsızlık sırasında kar maskesi ile eldiven kullandıkları aktarıldı.

Geçici olarak sakladılar, piyasadan düşük fiyata sattılar

Zanlıların, çalmış oldukları eşyaları geçici bir şekilde İ.Ö., K.Ç. ve D.P.’nin evinde sakladıkları ve günbegün İ.Ö., M.G. ve S.A.'ya sattıkları tespit edildi. Söz konusu kişilerin ise daha sonra bu malzemeleri değerinden daha düşük şekilde piyasaya sürdükleri ifade ediliyor.

Suç dosyaları kabarık

Edinilen bilgilere göre, M.E.'nin 1, M.G.'nin 1, F.S.'nin 1, İ.Ö.'nün 4, Ü.Ç.'nin 5, M.E.'nin 6, T.U.'nun 8, K.Ç.'nin 11, İ.Ö.'nün 18, Ç.Ş.'nin 20 ve S.A.'nın 29 olacak şekilde toplamda 104 suç kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Yorumlar (0)