Ankara’da ailenin kar tatili kabusa dönüştü

Ankara’da karlı havayı fırsat bilerek gittikleri yaylada araçlarıyla mahsur kalan 4 kişilik aile, ekiplerin 10 saatlik zorlu mücadelesi sonrasında kurtarıldı.

YAŞAM 21.03.2022, 11:45 22.03.2022, 09:26
Ankara’da ailenin kar tatili kabusa dönüştü

Ankara Keçiören’de oturan Mümin Seçim, kar keyfini yaşamak isteyen çocuklarının talebini yerine getirmek maksadıyla Kızılcahamam ilçesine bağlı Otaca Yaylasına gitme kararı aldı.

Seçim, eşi ve çocuklarıyla birlikte 2 saatlik bir yolculuk sonrasında yaylaya ulaştı ve burada ailesiyle beraber güzel vakit geçirdi.

Ardından Çubuk’a bağlı Karagöl Tabiat Parkı’nın yakınlarında yer alan Yıldırım Evci Göleti’ne giden Seçim, ormanlık alandaki patika yol üzerinden ilerlerken, karın 1 metrenin üzerinde kalınlığa sahip olduğu bir yola girdi.

Birkaç metrenin ardından Seçim’in aracı kara saplandı ve kurtaramayınca ABB ekiplerine yardım çağrısını iletti.

Çağrı merkezinden gelen ihbarın ardından ekipler Seçim’in cep telefonuna konum üzerinden ulaştı.

Karagöl Tabiat Parkı’nın yakınlarından paylaşılmış olan konuma ulaşmak için ekipler saat 16.45’te yol açma ve kar küreme araçlarıyla yola çıktı ve aileyi kurtarmak için seferber oldu.

Jandarma’nın da yolda eşlik ettiği araçlar, 1,5 metre kalınlığa sahip karı temizleyip bölgeye ulaşmaya çalıştı.

10 saat sonra aileye ulaşıldı

Gecenin karanlığında sürdürülen çalışmalar sonrasında ekipler 10 saatin ardından araca ulaştı. Sağlık durumunun iyi olduğu aileyi kurtarmak için çalışmalarını başlattı.

Kabusa dönen kar tatilini anlattılar

Seçim, o gün yaşadıklarını paylaştı. Bölgede ciddi düzeyde kar bulunduğunu ve ekiplerin yapmış oldukları mücadelenin ardından kurtulduklarını söyleyen Seçim, “Tam telefonun çektiği yerde kalmamız büyük bir şans oldu. Telefon felan çekmiyor orada. Konum attım, sonra bana ulaştılar, teyitleştik, ardından yardıma geldiler.” dedi.

Ekiplere de teşekkürlerini sunan aile, yeterli yakıt ve yiyeceklerinin olduğunu ve endişeye kapılmayarak ekipleri beklediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)