Ankara Mamak’ta bir bina, çökme tehlikesi sebebiyle tahliye edildi 

Ankara’daki 3 katlı bir apartmanın sakinleri, gece vaktinde çökme sesleri ile uyandı. Bahçeye baktıklarında otoparkın bir bölümünün çöktüğünü ve yaklaşık 20 metrelik göçük oluştuğunu gören vatandaşlar, ekiplere haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, binadakileri tahliye etti. 

YAŞAM 16.06.2021, 11:08 17.06.2021, 11:07
Ankara Mamak’ta bir bina, çökme tehlikesi sebebiyle tahliye edildi 

Ankara Mamak Yeşilbayır Mahallesi’nde yer alan 3 katlı Rüştü Yıldız apartmanı sakinleri, gece saatlerinde çökme sesleri ile uyandı. Bahçeye baktıklarında arka taraftaki otoparkın bir kısmının içine çöktüğünü gören sakinler, ekiplere haber verdi. 

Bölgeye gelen çok sayıda belediye, itfaiye ve polis ekipleri, göçükte incelemelerde bulundu. Ölçüm yapılan göçüğün yaklaşık 20 metre derinliğinde olduğu öğrenildi. Binanın tahliye edilmesine karar verilmesi sonrasında binadaki 16 dairenin sakinleri, polis ve itfaiye gözetiminde binadan çıkartıldı. Bina sakinlerinden bazıları geceyi binanın olduğu sokakta geçirmeyi tercih ederken pek çok kişi de belediyenin araçları ile belediye misafirhanesine götürüldü. 



İnşaattan dolayı göçtü 

Binadaki 16 dairede yaşayan herkes tahliye edildi. Olayın en yakın görgü tanıklarından olan bina sakini İsmail Yılmaz da durumu şöyle anlattı: “Gece 2 sularında aşağıdan büyük bir gürültü geldi. Cama koştuk baktık ki garaj kapısının olduğu yer çökmüş. Aşağı tarafta birkaç gündür inşaat yapıyorlar. Kırıcı ile çalışıyorlar. Sanırım biraz bizim binanın temeline girmişler.” 

Yorumlar (0)