Ankara girişine Covid-19 tüneli kuruldu

Emniyet ve belediye ekipleri tarafından Samsun ve Kırıkkale'den gelen ve başkente giriş yapmak isteyen araçlara yönelik oluşturulan kontrol noktasında sürücü ve yolcuların ateşleri ölçülüyor, araçların içi dezenfekte ediliyor, dezenfeksiyon tünelinden geçiriliyor.

YAŞAM 31.03.2020, 15:30
Ankara girişine Covid-19 tüneli kuruldu

Başkent Ankara'nın girişlerinde oluşturulan kontrol noktasında araçlara ve yolculara yönelik Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri uygulanıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi ekipleri tarafından, Samsun ve Kırıkkale'den gelen araçların Ankara'ya girişleri, Mamak Köprüsü civarında kurulan uygulama noktasından kontrollü şekilde yapılıyor.

Emniyet birimleri tarafından şehirler arası seyahat izin belgesi ve diğer kontrolleri yapılan araçlar, Mamak Belediyesi tarafından oluşturulan 5 metre uzunluğundaki dezenfeksiyon tünelinde solüsyon buharıyla dezenfekte ediliyor.

Araç sürücüleri ve yolcular ise Sağlık Bakanlığının 14 kuralı hakkında bilgilendiriliyor.

Şehre giriş yapan araçları tek tek durdurarak sürücü ve yolcuların vücut ısılarını ölçen ekipler, yeni tip koronavirüs belirtisi görülenleri sağlık birimlerine yönlendiriliyor.

Herhangi bir belirtisi olmayanların ise geçişlerine izin veriliyor.

Diğer taraftan dezenfeksiyon tünelinin ikincisinin, ilerleyen günlerde Mamak Belediyesi hizmet binasının önüne kurulacağı duyuruldu.

Yorumlar (0)