Ambulans helikopterin inmesine izin vermeyen kadın: "Mağdur edildik"

Samsun'da kalp krizi geçiren hasta için havalanan ambulans helikopterin tarlasına inmesine müsaade etmeyen Necla Şahinoğlu (50), "Benim hastadan haberim yoktu, eğer Cemil amcanın hasta olduğunu bilseydim, ben kolundan tutar ambulansa kendim götürürdüm. Bizim haberimiz yoktu. Daha önce de muhtar arayıp, 'Hasta var, sizin tarlanıza ambulans helikopter inecek' deseydi, seve seve kabul ederdim. Biz de mağdur edildik, gözaltına alındım." ifadelerini kullandı.

YAŞAM 04.05.2020, 16:44
Ambulans helikopterin inmesine izin vermeyen kadın: "Mağdur edildik"

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Baraj Gölü kıyısındaki Altınkaya Mahallesi’nde ikamet eden Cemil Y. (54), kalp krizi geçirdi. Bunun üzerine de ailesi 112’yi arayarak, yardım talep etti. Mahallenin barajın karşı tarafında yer alması ve sokağa çıkma uygulanması sebebiyle feribotların da çalışmaması üzerine Samsun'dan ambulans helikopter istendi. 

Ambulans helikopter, hastayı almak üzere Necla Şahinoğlu’nun buğday ekili tarlasına inmeye çalıştı. Fakat arazi sahibi ve bazı yakınları el işaretiyle hava ambulansının tarlalarına inmesini önlemek istedi. Helikopter, bölgede 3 kez tur attı ancak inecek yer bulamadı. Bunun üzerine pilot, hastayı alamadan Samsun'a döndü. 

Sağlık ekipleri, kayıkla mahalleye geçerek hastaya müdahalede bulundu. Daha sonra hasta, barajın karşısına geçirilmesinin ardından ambulansla Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne taşındı. Tedavi altına alınan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Helikopter ambulansının iniş yapmasına müsaade etmeyen ve gözaltına alınan Necla Şahinoğlu, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 180 lira para cezasına çarptırıldı. 

"Mahsuller sağa sola savruldu"

Necla Şahinoğlu, kendilerinin de mağdur edildiğini belirterek, "Evimden çıkıp, tarlama geldim ve kalabalığı gördüm. Ne olduğunu anlamadım. Muhtar ve kızı da ordaydı, kızının elinde telefon, görüntü çekiyordu. Muhtara ne olduğunu sordum, o da 'uçak' dedi. O sırada ambulans helikopterin pilotu tarlaya geldi, mahsuller sağa sola savruldu. Pilot, 'burası ekili alan mesuliyet alıyor musunuz?' diye sordu. Ben de, o anki heyecanla 'hayır ne olur gelme, burası bizim ekmeğimiz, buğdayları kökünden koparırsın' dedim. O anları da muhtar telefona çekmiş." ifadelerini kullandı. 

"Haberim olsaydı seve seve kabul ederdim"

Muhtardan şikâyetçi olduğunu kaydeden Necla Şahinoğlu, "Zaten benim hastadan haberim yoktu, eğer Cemil amcanın hasta olduğunu bilseydim, ben kolundan tutar ambulansa kendim götürürdüm. Bizim haberimiz yoktu. Daha önce de muhtar arayıp, 'Hasta var, sizin tarlanıza ambulans helikopter inecek' deseydi, seve seve kabul ederdim. Biz de mağdur edildik, gözaltına alındım." açıklamasını yaptı. 

"Bir insanın canı maldan kıymetli değil"

Necla Şahinoğlu'nun eşi Abdullah Şahinoğlu iki ay önce de ambulans helikopterin tarlasına inmeyi talep ettiğini ve müsaade ettiklerini kaydederek, "Hava ambulansının tarlamıza inmesi için izin istemişlerdi, biz de seve seve dedik. Bu kez de bizi arayıp, haber verseydi yine izin verirdik. Bir insanın canı maldan kıymetli değil, izin verirdik. Ancak haberimiz olmadığı için sıkıntı yaşadık. Eşimi mağdur, bizi de rezil ettiler. Ayrıca sadece bizim arazimiz yok, helikopterin ineceği başka araziler de var." şeklinde konuştu.  

Yorumlar (0)