Amasya’da evini iş yerine çevirdi: Almanya’dan sipariş alıyor

Evini iş yeri halinde getiren meslek lisesi mezunu genç, tasarladığı maket uçaklarla hayallerini kendisine bir adım daha yakın tutuyor. Gerçek uçakları model olarak alan genç, Almanya’dan sipariş almaya başlayınca gece yarılarına kadar mesai yapıyor.

YAŞAM 10.08.2022, 11:25 10.08.2022, 17:43
Amasya’da evini iş yerine çevirdi: Almanya’dan sipariş alıyor

Bütün çocukluğunu İstanbul’da yaşayan Ömer Faruk Karakoyun, evlerinin yakınında havalimanı bulunmasından dolayı pilot olma hayali ile yatıp kalkıyordu. Karakoyun bu isteğine ulaşamadı ancak yine de hayalini uzaktan yakalamak için her şeyi yaptı.

Evi atölyesi oldu

Amasya'nın ilçesi olan Suluova’da ikamet eden genç evinin bir kısmını atölyeye dönüştürdü. Burada hayalleri için yeni bir adım aran Karakoyun, maket uçaklar oluşturmaya başladı. Karakoyun’un bütün ayrıntısıyla çizdiği ve gerçeğine birebir benzer şekillerde meydana getirdiği uçaklara yurt dışından talepler gelmeye bile başladı.

Pilot olmak istedi, uçak tasarlamaya başladı

Uçakların ardından büyük bir heyecanla baktığı zamanları aktaran 27 yaşındaki Karakoyun, “Motor sesleri ve ışıkları küçüklüğümden beri bende merak uyandırmıştır. Daha öncesinde pilotluk sınavları için hazırlanmıştım. Ancak nasibimde yokmuş, olmadı. Böyle olunca ben de geri çekilmedim. Şimdi de hayallerimin arkasından gidiyorum. Gerçekleştirdiğim uçak tasarımlarının hepsi de o tutkunun ve o aşkın bir parçası haline geldi.” dedi.

“İşimi seviyorum, gece yarısına kadar çalışıyorum”

Uçaklara karşı büyük bir tutku ile bağlı olduğunu ifade eden Karakoyun, “İlk uçağımı ağaç parçalarından oluşturdum. Tam tamına 2,5 ay sürdü. Ben zaten meslek lisesi tasarım bölümü mezunuyum. Bu uçağın oldukça ince bir işçiliği vardı. Motorlarının bir tanesine toplamda bir hafta kadar emek verdim. Ben işimi çok seviyorum. Severek yaptığım için zor gelmiyor. Günü erken vakitlerinde uyanıp gece yarısı olana kadar çalışmaya devam ediyorum.” diye konuştu.

Berlin’den sipariş oluşturuldu

Sosyal medya üzerinden tasarımlarının büyük bir ilgi aldığını dile getiren Karakoyun, “Çizim aşamasını bir ay içerisinde bitirdiğim 2 metre uzunluğu olan uçağı, sadece Türkiye'den istemiyorlar. Almanya'dan da isteyenler var. Bu uçak için Berlin’den sipariş oluşturuldu. Takribi 25 bin lira gibi bir fiyatla alıcısına yollayacağım.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)