Alışveriş sepetinden, 120 km hız yapan bir araba tasarladı

Samsun'da otomobil tamirciliği yapan 26 yaşındaki Ahmet Hamurcu, alışveriş sepetinden 120 km hıza ulaşabilen bir araç yaptı. 

YAŞAM 22.05.2021, 13:11 25.05.2021, 09:46
Alışveriş sepetinden, 120 km hız yapan bir araba tasarladı

Otomobil tamirciliğiyle uğraşan Samsunlu Ahmet Hamurcu’nun, alışveriş sepetinden yaptığı araç herkes tarafından ilgi ile karşılanırken trafikteki sürücülerin de dikkatini çekiyor.

4 günde tamamladı

Samsun’da otomobil tamircisi olarak çalışan 26 yaşındaki Ahmet Hamurcu, yurt dışıyla ilgili video izlerken kasası alışveriş sepetlerinden oluşan Go-Kart araçları gibi araçların yapıldığını fark etti. Buna benzer bir araç yapmak için harekete geçen Hamurcu, kendi yorumlarını da kattığı aracını, 4 günlük bir çalışmanın sonunda tamamladı.

Hamurcu’nun tasarladığı mini araç, kasa bölümü alışveriş sepetinden, Go-Kart tekerleklerinden, 125 cc gücünden bir motosiklet motorundan tasarlandı. Vites sistemi de yer alan araca oturanları keyifli bir sürüş bekliyor.

“Can sıkıntısıyla başladım"

Tasarladığı aracın herkesin ilgisini çektiğini belirten Hamurcu, şunları söyledi:

"Bu tarz el yapımı işlere ilgim vardır. Mekanik şeylere özel ilgi duyuyorum. İnternette bir araç görmüştüm. Amerika`daki bazı gençler yapmış. Bütünüyle ona benzeyen değil, biraz da kendi yorumumu kattığımı bir araç yaptım. Malzemelerin çoğu zaten elimde vardı.Video izlerken daha doğrusu market sepeti o an yanımda duruyordu. Can sıkıntısıyla işe başladım ve 4 günde tamamladım. Bu işi seven, işe ilgi duyan insanlar bu tarz işler yapabilirler. Bazı şeyler, insanlara zor gelebiliyor. Tekerler Go-Kart aracının tekeri, motor 125 cc`lik bir motosiklete ait motordu. Kasası da gördüğünüz gibi market sepetinden. Kalan parçalarını hepsini ben kendim birleştirdim. Yoldan geçen arabalar, insanlar olsun hemen herkesin hoşuna gittiğini gördüm. Biz de eğlenmek için biniyoruz"



Yorumlar (0)