Adana ve Hatay'da yangınlar kontrol altında

Adana ve Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı.

YAŞAM 13.09.2020, 11:31 14.09.2020, 10:57
Adana ve Hatay'da yangınlar kontrol altında

9 Eylül'de Adana ilinin Pozantı ilçesinde başlayan ve 4 gündür yoğun olarak süren orman yangınının kontrol altına alındığı duyuruldu.

Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkiinde henüz tespit edilemeyen bir sebeple orman yangını başlamıştı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yangın bölgesine çok sayıda arazöz, helikopter ve uçak gönderilmiş ve yangına yoğun bir güç ile müdahale edilmeye başlanmıştı.

9 Eylül'de Adana'nın Pozantı ilçesinde başlayan orman yangının kontrol altına alındığını bildiren Adana Valisi Süleyman Elban, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Hatay'daki orman yangını da kontrol altında

Diğer taraftan Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde çıkan orman yangınının da kontrol altına alındığı ve yangında toplam 5 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Amanos Dağları Çat Mahallesi'nde 11 Eylül başlayan orman yangınının sebebi henüz bilinmezken, ihbar sonrası orman yangınına, helikopter, su tankı, arazöz, iş makineleri ve çok sayıda personel müdahale etti.

Yangın ekiplerinin müdahalesi neticesinde kontrol altına alınan orman yangınında 5 hektar ormanlık alanın yok olduğu bildirildi.

Orman yangının başladığı ve yayıldığı alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)