30 senedir klasik araçları mobilyalara dönüştürüyor

Ankara’da 30 seneden bu zamana dek yabancı araçların boya ve kaportasını yapan girişimcinin klasik araçlardan ilham alıp üretmiş olduğu mobilyalar yurt dışından da büyük bir talep alıyor.

YAŞAM 27.09.2021, 15:19 28.09.2021, 10:11
30 senedir klasik araçları mobilyalara dönüştürüyor

Piyasaya çıktıkları dönemlerde motorları ve tasarımlarıyla herkesin gözdesi olan, döneminin ruhunu yansıtan klasik araçlar son olarak mobilya tasarımlarına ilham oldu.

Klasik araç tutkusu farklı bir yere yöneltti

65 yaşındaki Ankaralı girişimci Halil Yüksel, klasik araçlara olan tutkusunu yaratıcı fikirlerle süsledi.

Amerikan araçlarının 30 senedir boya ve kaportasını yapan Yüksel, 15 senedir oto sanayi sitesindeki iş yerinde klasik araçlardan mobilya üretimi yapıyor.

Yurt dışına da satış yapıyor

Yüksel ile ekibinin tezgahından çıkan klasik araç görünümlü mobilyalar, Türkiye’nin yanında yurt dışından da talep görüyor.

Halil Yüksel, orijinal araçların fiberglas malzemeyle hazırlanan kalıplarıyla mobilya üretimi yaptıklarını ifade etti.

Bu kalıplara, tampon, orijinal far ve panjur gibi parçalar eklediklerini söyleyen Yüksel, üretim sürecinde, panjur, far gibi kimi parçaların teminini yapmakta zorlandıklarını ve bu sebeple kimi modellerin bitiminin bir seneye yakın sürdüğünü ifade etti.

Yıllık 50 ürün çıkartabiliyor

Senelik yaklaşık 50 ürün çıkarabildiklerini söyleyen Yüksel, 10-50 bin TL arasındaki fiyatlarla alıcısı olan mobilyaların daha fazla yurt dışına ihraç edildiğini kaydetti.

Yorumlar (0)