22 yangın çıktı... Kriz masası kuruldu!

Trabzon'un 10 ilçesi 22 örtü yangını çıktı. Bu nedenle kriz masası kurulduğu bildirildi. Trabzon Valiliği, alevlerin geniş alana yayılmadan söndürüldüğünü duyurdu. 

YAŞAM 24.12.2019, 00:20
22 yangın çıktı... Kriz masası kuruldu!

Akşam saatlerinde Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Güneyce Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yapılan ihbarın ardından bölgeye itfaiye, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gönderildi.

Ekipler, etkili olan şiddetli rüzgâr sebebiyle yangına müdahalede güçlük çekti. Bu nedenle Gümüşhane’den bölgeye takviye arazöz ve itfaiye aracı gönderildi. İlk belirlemelere göre yangının, yaklaşık 50 hektar alanda etkisini gösterdiği ve alevlerin kontrol altına alınması amacıyla çalışmaların devam ettiği kaydedildi. 

Trabzon’da akşam saatlerinde Araklı, Akçaabat, Çaykara, Arsin, Köprübaşı, Dernekpazarı, Sürmene, Of, Ortahisar ve Vakfıkebir ilçelerinde örtü yangını çıktı. Bu nedenle Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında kriz masası kuruldu.

"Ekiplerimizin müdahaleleriyle söndürülmüştür"

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin 10 ilçede 22 farklı ormanlık alanda çıkan yangınlara süratle müdahale ettiği bildirildi. Açıklamada, alevlerin geniş alana yayılmadan kontrol altına alındığı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizin 10 ayrı ilçesinde (Akçaabat, Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Ortahisar, Sürmene ve Vakfıkebir) bugün (23.12.2019) akşam saatlerinde farklı noktalarda örtü yangınları meydana gelmiş olup, şu ana kadar 22 farklı noktada çıkan yangınlar ekiplerimizin müdahaleleriyle söndürülmüştür. Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezi marifetiyle, ekiplerimizin yangınlara müdahaleleri hassasiyetle takip ve koordine edilmektedir.

"Rüzgâr şiddetini artıracak"

Açıklamada ayrıca, meteorolojik verilere göre ilerleyen saatlerde rüzgârın şiddetinde ve hava sıcaklığında artış beklendiği, bu nedenle vatandaşların yangınlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

"5 evi tedbir amaçlı boşalttık"

Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, can kaybının yaşanmadığı yangına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yangının mahallenin yüksek kesimlerinde meydana geldiğini aktaran Gürsoy, "Yaklaşık 50 hektarlık alanda şiddetli rüzgârla beraber yayılan bir orman yangınına maruz kaldık. Yerleşim alanlarına yangın sıçramasın diye kontrol altına almaya çalışıyoruz." dedi.

Gürsoy, yangının yayıldığı bölgeye yakın olan köyde 5 evin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirterek, "Bütün ekipler burada. Mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Arsin ilçesindeki yangının etkisini devam ettirdiği ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)