20 metreden denize atlayan genç, ölümden döndü

Sinop’ta 20 metre yüksekliğindeki kayalıklardan denize atlamak için arkadaşıyla Hamsilos Koyu’na giden 19 yaşındaki genç, denizden çıkış noktasını bulamayınca yarım saat boyunca suda boğulma tehlikesi yaşadı. 

YAŞAM 09.05.2022, 14:07 10.05.2022, 09:09
20 metreden denize atlayan genç, ölümden döndü

19 yaşındaki Yusuf Ünsal, 20 yaşındaki arkadaşı Muhammet Koşar ile birlikte denize atlamak için Hamsilos Koyu'nda bulunan dev kayalıklara çıktı. 20 metre yüksekliğe sahip olan kayalıklardan atlayan Yusuf Ünsal, vücudunu sert şekilde denize çarptı. Vücudunda ve bacaklarında ciddi yaralar oluşan Ünsal, litrelerce su yuttuktan sonra denizden çıkış noktasını aramaya başladı. Bölgeye yabancı olan ve bir türlü denizden çıkabileceği düzlük bir alan bulamayan Ünsal, yanlışlıkla ters istikamete doğru uzun süre yüzdü. 

Uzun süre yüzdükten sonra bitkin düşen genç, boğulmanın eşiğinden döndü

Yanlış yere yüzdüğünü fark eden genç, bu kez geldiği noktaya geri dönmek istedi ancak sert rüzgâr ve dalgalar sebebiyle bitkin düştü. Bir süre sonra durumu fark eden Muhammet Koşar, arkadaşının yardımına giderek kendisini kolundan çekmeye başladı ve çıkış noktasına kadar taşıdı. 

Hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi

Vücudu kanlar içinde kalan Ünsal’a bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Ardından Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülen 19 yaşındaki genç, bir dizi tedavinin ardından taburcu edildi. Ünsal’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

“Kayalıklardan atladıktan sonra ters yöne doğru uzun süre yüzmüştüm”

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Yusuf Ünsal, “Ben bölgeye yabancıyım. Kayalıklardan atladıktan sonra ters yöne doğru uzun süre yüzmüştüm. Nereye gideceğimi kestiremedim ilk başta. Denize çarptığımda epey bir acı hissetmiştim zaten. Ters yöne yüzdüğümü fark edince bu sefer geldiğim yere döneyim dedim, bu sefer rüzgâr ve dalgalar beni yordu. Kayalara doğru sürüklendim. Dayanacak gücüm de kalmayınca bayağı bir su yuttum. Arkadaşım fark edince yardıma geldi. Kolumdan çekti, çıkardı. 30 dakika boyunca mücadele etmişimdir. Vücudumda epey bir yara var, ciğerlerim yanıyor. Doktorlar oksijen falan verdi, çeşitli tedaviler yaptılar. Deniz de çok soğuktu, kimse denize girmesin. Tavsiye etmiyorum” şeklinde konuştu. 

“Çırpındığını görünce hemen denize atladım”

Arkadaşının kolundan çekerek kıyıya ulaştıran Muhammet Koşar ise yaptığı açıklamada, “O anlarda bölgede bulunan bir kişi daha vardı. O beni uyardı. Onun üzerine ben harekete geçtim. İlk başta sorun yaşadığını tam kavrayamadım. Çırpındığını görünce hemen atladım zaten, o da bir süre bana doğru yüzdü. Kendisine ulaşınca hemen kolundan çektim, karaya çıkardım. 30 dakikadan fazla bir süre denizde çırpındı. Neyse ki daha kötü bir şey başına gelmeden bu olaydan kurtuldu. Su da gerçekten çok soğuktu” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)