Pazar fiyatları yarı yarıya düştü, vatandaşların ilgisi arttı

Havaların ısınması ve yaz sezonun yaklaşması ile birlikte, pazar tezgâhlarındaki sebze ve meyvelerin kilogram fiyatında düşüş başladı. 

TARIM 09.05.2022, 14:42 10.05.2022, 09:10
Pazar fiyatları yarı yarıya düştü, vatandaşların ilgisi arttı

Afyonkarahisar’da tezgâh açan pazarcılar, meyve ve sebzelerin kilogram fiyatında yarı yarıya düşüş olduğunu dile getirdi. Fiyatların büyük oranda gerilemesi sonrası kent halkının da pazarlara olan ilgisi arttı. Ramazan ayı öncesinde fahiş fiyatlardan satılan ürünlerin 5 lira seviyelerine kadar indiğini gören vatandaşlar, bir nebze de olsa rahat nefes aldı. 

Yaz sezonu boyunca etiketlerdeki düşüşler devam edebilir

Güncel fiyatları yorumlayan pazarcılar, yaz ayları ile birlikte düşüşlerin devam edeceğini belirttiler. Fiyatların makul seviyelere geldiğini dile getiren Pazarcı Ali Aygördü, “Hem meyvenin hem de sebzenin kilogram fiyatında çok ciddi düşüşler başladı. Salatalık 5 liraya geriledi. Kabak yine 5 liradan satışı yapılıyor. Patlıcanımızda, biberimizde büyük düşüşler var. İkisinin de kilogramı 10 liraya kadar geriledi. Sadece domates hala biraz yüksek seviyelerde devam ediyor. Onun da yaz aylarının devamında düşeceğini umuyoruz. Çileğin kilosu 10 lira, gayet ideal seviyede. Malta eriğinin de kilosu şuan 10 liradan satılıyor” şeklinde konuştu.  

“Vatandaşlarımızın yüzü gülünce, bizim de yüzümüz gülüyor”

Vatandaşların fiyatlardan memnun olduğunu dile getiren Aygördü, “Vatandaşlarımızın yüzü gülünce, bizim de yüzümüz gülüyor. Onların alım gücü düşerse biz nasıl sevinelim? Herkes bol bol yesin, bol bol tüketsin isteriz bizler de. Çok şükür, son fiyatlar biraz daha iyi. Vatandaşlarımızın şuan belli bir alım gücü oluştu yeni fiyatlarla. Daha da iyi olur inşallah, bizler de bunu arzularız. Allah, milletimizi de devletimizi korusun. Bizi daha beter günlerden ve daha kötü imtihanlardan saklasın inşallah” ifadelerini kullandı. 

“Aradığım her şeyi 5 liradan alabildim”

Pazara gelerek alışverişini tamamlayan Hatice Kalınbaldır, Afyonkarahisar’daki pazar fiyatlarını uygun bulduğunu dile getirerek, “Ben aslında İzmir’de yaşıyorum. Buraya bayram sebebiyle gelmiştim. Bayramdan beri buradayız. Pazarı bir gezmek istedim. Buradaki fiyatlar gerçekten çok uygun geldi bana. Aradığım her şeyi 5 liradan alabildim. İzmir buraya kıyasla çok daha pahalı. Uygun fiyatlarla alışverişimi tamamladım, şimdi de eve dönüyorum. İnşallah fiyatlar bu şekilde devam eder de bizler de artık rahat bir nefes alırız. Bundan önceki fiyatların yanına yanaşılmıyordu” dedi. 

“Hem onların yüzü gülüyor hem de bizim yüzümüz gülüyor”

Bölgede tezgâh açan bir diğer pazar esnafı Emre Karakaya da fiyatların uygun seviyelere geldiğini dile getirerek, “Etiketlerimizi görüyorsunuz, ne ararsanız 5 liradan alabiliyorsunuz. Salatalık, patlıcan, kabak, bunların hepsi artık 5 liralara kadar düştü. Vatandaşlarımız da rahatladı. Pazarımızda kalabalık arttı. Pazar arabasını alan tezgâhlara koşuyor. İnsanlar ucuza ürün alabilmeyi özlemiş, biz de bugün güzel satış yaptık. Hem onların yüzü gülüyor hem de bizim yüzümüz gülüyor. Yaz boyunca fiyatların daha da uygun şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Allah bir kaza bela vermezse 4-5 ay uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. İnsanımızın alım gücü yükselince bizim de mutluluğumuz artıyor elbette” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)